חוקרים מאוניברסיטת דרום אוסטרליה גילו כי פעילות גופנית סדירה עשויה להיות יעילה יותר מתרופות לטיפול במחלות נפש, כגון דיכאון.
המחקר, שפורסם בכתב העת British Journal of Sports Medicine, סקר כ-128,119 משתתפים, והגיע למסקנה כי פעילות גופנית שיפרה תסמינים של דיכאון וחרדה.
"פעילות גופנית ידועה כמסייעת בשיפור הבריאות הנפשית. עם זאת, למרות הראיות, היא לא אומצה באופן נרחב כטיפול בעל קדימות", אמר החוקר הראשי ד"ר בן סינג בהצהרה.
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן מעריך כי 50% מהאמריקאים יאובחנו עם בעיה או הפרעה נפשית כלשהי במהלך חייהם, ו-1 מכל 5 יחווה זאת בשנה נתונה.
ה-CDC מפרט ייעוץ, תרופות, פסיכותרפיה ושיקום כטיפול אפשרי למחלות נפש – אך לא פעילות גופנית.
פרופ' קרול מאהר, אחת החוקרות במחקר, טענה כי המחקר הוא הראשון מסוגו להעריך כיצד כל סוג של פעילות גופנית יכול להשפיע על הפרעות פסיכולוגיות ומצוקה אצל מבוגרים, בתקווה שיוכל לשמש כקו מנחה לקלינאים.
"בחינת המחקר היא דרך יעילה עבור קלינאים להבין בקלות את גוף הראיות התומך בפעילות גופנית בניהול הפרעות נפשיות", אמרה.
"אנו מקווים שסקירה זו תדגיש את הצורך בפעילות גופנית כגישה מרכזית לניהול דיכאון וחרדה".
בעוד שבתרגילים בעצימות גבוהה יותר היו "שיפורים גדולים יותר עבור דיכאון וחרדה", כל סוגי הפעילות הגופנית יכולים "להפחית באופן משמעותי את התסמינים".
הקבוצות שהפיקו את התועלת הרבה ביותר מפעילות גופנית מוגברת היו מטופלות עם דיכאון, נשים בהריון או לאחר לידה, אנשים עם מחלת כליות, אנשים נשאי HIV ואפילו אנשים שהיו בריאים לחלוטין.
"מצאנו גם שכל סוגי הפעילות הגופנית היו מועילים, כולל פעילות אירובית כהליכה, אימוני התנגדות, פילאטיס ויוגה", אמר סינג.
"חשוב לציין שהמחקרים מראים שלא צריך הרבה כדי שפעילות גופנית תחולל שינוי חיובי בבריאות הנפשית שלכם".
מחקרים קודמים הראו כי פעילות גופנית משפיעה לטובה על הבריאות הנפשית, וכי היא טומנת בחובה שורה ארוכה של יתרונות בריאותיים אחרים, כולל הפחתת סרטן, מניעת ירידה קוגניטיבית ואפילו אריכות ימים.
הודגם כי פעילות גופנית גם מונעת מחלות לב וכלי דם, סוכרת מסוג 2 וסוגי סרטן מסוימים, ויכולה גם לחזק את העצמות והשרירים.