מושל פלורידה הרפובליקני, רון דה-סנטיס, הגיע ביום ראשון לביקור רשמי במדינה המתחרה קליפורניה, ותקף את המושל הדמוקרטי גווין ניוסום במגרש הביתי שלו.
(צילום: Shutterstock)
דה-סנטיס, שעל פי ההערכות הוא יתמודד לנשיאות 2024, הטיח בניוסום על הירידה בכמות האוכלוסייה בגולדן סטייט, כאשר מדינת הסאנשיין ממשיכה לקבל לגבולותיה תושבים רבים.
"ידעתי שיש לכם הרבה בעיות כאן, והמושל שלכם מאוד מודאג ממה שאנחנו עושים בפלורידה, אז חשבתי שאני חייב לבוא", אמר דה-סנטיס בנאומו שנשא בספרייה הנשיאותית רונלד רייגן בסימי וואלי, כחלק מקידום הספר החדש שהוציא.
הוא טען כי השנים האחרונות שימשו כמבחן לאידיאולוגיות הפוליטיות השונות שיש במדינה: "ואם מסתכלים על ארבע השנים האחרונות, היינו עדין ליציאה אמריקאית גדולה ממדינות הנשלטות על ידי פוליטיקאים שמאלנים שכופים אידיאולוגיה שמאלנית ומביאים תוצאות גרועות, וראינו רווחים אדירים במדינות כמו פלורידה, שמתנהלות על ידי עקרונות אמיתיים, כמו שהנשיא רייגן החזיק בהם".
על פי הנתונים האחרונים שפורסמו, אוכלוסיית קליפורניה ירדה ביותר מ-500,000 איש, בין אפריל 2020 ליולי 2022. מגמה דומה נראתה במדינות דמוקרטיות אחרות, כמו ניו יורק, אילינוי ולואיזיאנה - ודה-סנטיס האשים את המושלים וההנהגה הדמוקרטית בכך.
(צילום: Shutterstock)
לטענתו של המושל, בין הסיבות רבים החליטו להעתיק את מגוריהם לפלורידה, היא החופש שהממשל שלו העניק לתושבים במהלך מגפת הקורונה, והאיסור על דרישת הוכחת חיסונים בעסקים: "לכל אחד יש זכות להשתתף בחברה. זו בחירה אישית שאתם עושים, אם לקחת את החיסון או לא, ואנחנו לא מתכוונים להדיר אתכם".
דה-סנטיס מאמין שסגנון השלטון שלו בפלורידה וההצלחה, תהווה דוגמה לשאר ארצות הברית. אבל כמובן שלא כולם חושבים כך, ולפני נאומו אלמונים הגיעו לספרייה וריססו גרפיטי על שלטי הכניסה: "רון דה-פשיסט".