על פי דיווח של ה-Times of Israel, שני הבנקים הגדולים במדינה הצליחו להעביר מיליארד דולר מבנק עמק הסיליקון לחשבונות בישראל לפני שנתפס על ידי הפד.
בנק עמק הסיליקון (SVB), הבנק ה-16 בגודלו בארצות הברית בזמן נפילתו בסוף השבוע שעבר, קרס לאחר ריצה על פיקדונות והוכנס תחת כינוס הנכסים של התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות (FDIC).
קריסת הבנק ייצגה את הכישלון הבנקאי השני בגודלו בהיסטוריה של ארה"ב, כאשר ה־FDIC נאלץ להבטיח 100% מהפקדות הלקוחות המבוטחים והלא מבוטחים.
בעוד קריסת SVB הפתיעה רבים, נראה כי הרשויות הפיננסיות בישראל הקדימו ככל הנראה את העקומה.
"שני הבנקים הגדולים בישראל, בנק לאומי ובנק הפועלים, הקימו חדר מצב שפועל מסביב לשעון כדי לסייע לחברות להעביר את כספן מ-SVB - לפני שנתפס - לחשבונות בישראל", מדווח ה-Times of Israel.
לדברי הבנק, "בימים האחרונים צוותים בלאומיטק, זרוע בנקאות ההיי-טק של בנק לאומי, הצליחו לסייע ללקוחותיהם הישראלים להעביר כמיליארד דולר לישראל".
בעוד שחברות רבות בארה"ב לא הצליחו למשוך כספים לפני כישלון הבנק, ב"הארץ" מדווחים כי "הרבה מאוד חברות ישראליות הצליחו להוציא את כספן בזמן, אך ברור שזה לא היה המקרה של כולם" וכי "חברות שפיקדונותיהן נעולים כעת יבקשו להסתיר זאת, מחשש שכל שמועה עלולה להרחיק לקוחות, ספקים ועובדים".
מכיוון שישראל כבר מקבלת 10 מיליון דולר ביום דרך משלמי המסים בארה"ב, עדיין לא ברור אם ה-FDIC יחזיר כסף כלשהו לחברות ישראליות שהיו בעבר ב-SVB.
"בעוד שהקרן שהולכת למפקידים משולמת על ידי הבנקים בארה"ב, בסופו של דבר היא מגובה על ידי משרד האוצר - ולכן משלמי המסים בארה"ב", דיווח הוושינגטון פוסט.
גם בנק סיגנצ'ר בניו יורק נסגר על ידי הרגולטורים ביום ראשון, כאשר כמה משקיפים ציינו כי היה זה אותו בנק שסגר את חשבונותיו של דונלד טראמפ בעקבות התקרית בקפיטול ב-6 בינואר 2021.