אפליקציית שיתוף הווידאו הסינית הפופולרית TikTok נחסמה מכל המכשירים בעלי גישה לרשת הפרלמנט הניו זילנדי, כך הודיע מנכ"ל בית המחוקקים של המדינה המרוחקת.
וולינגטון הפכה לבירה האחרונה שממשיכה בדרכה של ארה"ב ומגבילה את הגישה של פקידיה ל-TikTok בשל דאגות אבטחה רציניות.
ביום שישי, מנכ"ל השירות הפרלמנטרי של ניו זילנד, רפאל גונזלס-מונטרו, הודיע כי הסיכונים הכרוכים בהורדת TikTok על ידי חברי פרלמנט בטלפונים שלהם, "אינם מקובלים".
"השירות הפרלמנטרי הודיע לחבריו ולצוותיו שהאפליקציה TikTok תוסר מכל המכשירים בעלי גישה לרשת הפרלמנטרית". לדברי גונזלס-מונטרו, ההחלטה התקבלה "בהתבסס על ניתוחי המומחים שלנו ובעקבות דיון עם עמיתינו בממשלה ובעולם".
במכתב נפרד שיועד לחברי הפרלמנט, אמר המנכ"ל שמחוקקים צריכים למחוק את TikTok ממכשיריהם עד ה-31 במרץ. מי שלא יעמוד בדרישות אלה עלול לאבד את גישתו לרשת הפרלמנט, הזהיר.
חבר המפלגה הלאומית ויו"ר משותף של הקבוצה הבין-פרלמנטרית בנושא סין (IPAC) בפרלמנט הניו זילנדי, סיימון אוקונור, תיאר את ההחלטה לאסור את השימוש באפליקציה כ"טובה".
"לי ול-IPAC כולה היו חששות רציניים לגבי פרטיות הנתונים מזה זמן מה", אמר ל-CNN.
באותה הזדמנות אוקונור גם טען שהתשובות שסיפקה TikTok לפניותיו הקודמות לגבי האופן בו הפלטפורמה טיפלה בנתונים שבידה היו "לא מספקות".
במקביל, מפלגת ה-ACT, שהשתמשה באופן פעיל באפליקציה הסינית כדי לקדם את מסריה, מסרה ל"גרדיאן" כי היא ציפתה למהלך זה מבעוד מועד.
דוברת המפלגה הסבירה שחשבון ה-TikTok שלה "מנוהל מטלפון אישי נקי ממידע פרלמנטרי", והוסיפה כי "אנחנו נוקטים באמצעי זהירות מזה זמן מה".
חברת ByteDance, שהיא הבעלים של האפליקציה דחתה שוב ושוב את טענות הריגול המערביות ואמרה כי ממשלת סין לא יכולה לגשת לנתונים של יותר ממיליארד המשתמשים - עוד טענה החברה כי הממשלה הסינית מעולם לא ביקשה גישה זו.
בעבר הרשויות בבייג'ין האשימו דווקא את ארה"ב בתחרות בלתי הוגנת וב"דיכוי" TikTok, כמו גם ב"הפצת דיסאינפורמציה בנושאי אבטחת מידע".