בית הנבחרים האמריקני העביר ביום שני כמעט פה אחד חקיקה המאשרת סנקציות נגד סוחרי איברים, כאשר לשון החקיקה מרמזת על ייצוג יתר של המפלגה הקומוניסטית הסינית בסחר העולמי.
חוק עצירת קצירת איברים בכפייה מבטיח "להטיל דין וחשבון על אנשים המעורבים, כולל חברי המפלגה הקומוניסטית הסינית, בקצירת איברים בכפייה, ובסחר בבני אדם למטרות הסרת איברים".
בעוד שהצעת החוק אינה מזכירה את סין או כל מדינה אחרת במפורש, נותן החסות שלה, חבר הקונגרס הרפובליקני כריס סמית' מניו ג'רזי, דיבר ארוכות על ה"פשעים נגד האנושות" המתועבים שהמפלגה אשמה בהם.
"בכל שנה, תחת המזכיר הכללי שי ג'ינפינג ומפלגתו הקומוניסטית הסינית, בין 60,000 ל-100,000 קורבנות צעירים - בגיל ממוצע של 28 - נרצחים בדם קר כדי לגנוב את איבריהם הפנימיים", הצהיר והוסיף כי איברים השייכים לחברי הפאלון נחשבים ל"רצויים מאוד" בשל "תרגולי המדיטציה והפעילות הגופנית השלווה - והבריאות יוצאת דופן" של אנשיה.
הצעת החוק מאפשרת לנשיא האמריקאי להטיל סנקציות על כל מי שלטענתו "מממן, נותן חסות או מקל על קצירת איברים בכפייה או מאפשר סחר בבני אדם למטרות איברים", תוך הטלת קנס של מיליון דולר ועד 20 שנות מאסר, וכן ביטול כל דרכון או ויזה אמריקאית על האשמים.
החוק שעבר בהצבעה סופית ברוב של 413 למול 2 מתנגדים זכה לביקורת מצד הנציגים הרפובליקאים מרג'ורי טיילור גרין מג'ורג'יה ותומאס מאסי מקנטקי.
בהסבירו את הצבעת ה"לא" שלו, אמר מאסי לניוזוויק כי החקיקה "מעניקה לנשיא סמכות רחבה חד-צדדית להטיל סנקציות על יחידים ופוליטיקאים ללא כל שיפוט או הליך הוגן".
הוא גם הוטרד מההגדרה הרחבה של "סוחרי איברים" כ"כל מי שמקבל או מציע פיצוי עבור תרומת איברים".
גרין תיארה את החוק כ"פגום ומעודד מעורבות נוספת של ארה"ב בארגונים גלובליים" בהצהרה שמסרה לניוזוויק.
הצעת החוק הוצגה בעבר ב-2021, 2020 ו-2016 ללא יחס ספציפי לסין.
החוק עדיין חייב לעבור את הסנאט לפני שיגיע לנשיא ג'ו ביידן אשר יחתום עליו.
מדיניות החוץ של ארה"ב הפכה ללוחמנית באופן ניכר כלפי בייג'ין בחודשים האחרונים.
כמה חברי קונגרס רמי דרג נסעו לטייוואן בשנה האחרונה, בעוד נשיאת טייוואן, צאי אינג-וון, יצאה ביום רביעי למסע לארה"ב למרות אזהרות חמורות מצד סין.