המתאגרף האמריקאי מייק טייסון, שמככב לא פעם בכותרות בנסיבות פחות חיוביות הקשורות בעיקר למזגו הסוער, הצטרף לאחרונה ליוזמה של המיליארדר האמריקאי רוברט קראפט למלחמה באנטישמיות. "לשנאה אין מקום במדינה הזו״, אמר.
עוד הוסיף: ״עלינו לשים סוף לאנטישמיות - הראו את תמיכתם בקהילה היהודית", כתב בפוסט ששיתף עם 20.5 מיליון העוקבים שלו. לפוסט המדובר צירף צילום מסך שבו נכתב כי כמעט 70% מהיהודים בארה"ב חוו גילוי אנטישמיות ברשת בשנה האחרונה.
לפי הדיווחים, הפוסט הוא חלק מיוזמה של המיליארדר האמריקאי-יהודי רוברט קראפט, זוכה פרס בראשית והבעלים של קבוצת הפוטבול הניו אינגלנד פטריוטס. במסגרת היוזמה, קראפט בן ה-81 השקיע לפי הדיווחים 25 מיליון דולר בקמפיין הנתמך דרך הארגון שלו Foundation to Combat Antisemitism, תוך שהוא חובר לידוענים דוגמת הראפר מיק מיל ושחקן הפוטבול טום בריידי להפצת המסר.
"התקווה היא שהקמפיין יעזור לחנך את האמריקאים על העלייה בפשעי שנאה נגד יהודים אמריקאיים", אמר קראפט בראיון לאחרונה. "מה שקורה היום בארה"ב הוא חלק גדול מחיי. מחקרים הוכיחו ש-50% מהאמריקאים לא מודעים לכך שאנטישמיות היא בעיה ושיהודי ארה"ב המהווים 2.4% מהאוכלוסייה במדינה סופגים 55% מפשעי השנאה המתבצעים בה".
בין אלפי התגובות לפוסט של טייסון היו גם לא מעט גולשים שיצאו נגדו. "כמה שילמו לך שתעלה את זה?", כתבו גולשים ועוקבים רבים. "מכל האוכלוסיות שסובלות מדיכוי וגזענות זה מה שאתה בוחר לתמוך בו?" כתב גולש זועם נוסף.