מנכ"ל טוויטר אילון מאסק מיתג מחדש בצחוק את החברה שלו כ"ציצי" ואת עצמו כ"הארי בולץ", במתיחה האחרונה שביצע מאז השתלטותו על פלטפורמת המדיה החברתית.
תמונה שפורסמה בטוויטר בשבוע שעבר הראתה ככל הנראה שמישהו מחק את האות w על השלט מחוץ למטה החברה בסן פרנסיסקו.
בעוד שחלק ממשתמשי טוויטר הניחו שהתמונה עברה פוטושופ, מאסק אישר ביום ראשון כי מאז הורה לצבוע את האות ואכן הוא שינה את השלט לכיתוב "Titter" (ציצי).
מאסק אמר כי מכיוון שהחוק בסן פרנסיסקו אסר עליו להסיר את האות לחלוטין, הוא פשוט שינה אותה לאותו צבע לבן כמו הרקע של השלט.
"הבעיה נפתרה!" הוא צחק.
האיש השני בעושרו בעולם כנראה לא סיים עם הומור האסלה, וביום שני מאסק שינה את שם המשתמש שלו בטוויטר ל"הארי בולץ", ללא סיבה נראית לעין למעט הרמיזה הברורה.
Our landlord at SF HQ says we’re legally required to keep sign as Twitter & cannot remove “w”, so we painted it background color. Problem solved! pic.twitter.com/1iFjccTbUq
— Elon Musk (@elonmusk) April 10, 2023
בתוך דקות משינוי השם, משתמשי טוויטר שמו לב שמישהו יצר מטבע קריפטוגרפי "הארי בולץ".
מאסק רכש את טוויטר תמורת 44 מיליארד דולר באוקטובר האחרון, ומיד החל לבטל כמה ממגבלות הדיבור הנתעבות יותר של הפלטפורמה, תוך קיצוץ כוח העבודה בשלושה רבעים בניסיון לתקן את מצבה הפיננסי.
לאורך הדרך, המיליארדר החדיר חוש הומור משלו ובחודש שעבר אף הודיע שכל פניות עיתונאים לכתובת הדוא"ל של טוויטר יזכו לתגובה בצורת אימוג'י של קקי כתשובה אוטומטית.
עם זאת, נראה שהנטייה של מאסק למעשי קונדס מרתיעה את המפרסמים.
על פי דיווח בשבוע שעבר של מקור החדשות המקוון Semafor, כמה ממנהלי השיווק הבכירים בארה"ב חוששים להופיע לצד "הארי בולץ" בכנס מסחרי במיאמי בהמשך החודש.
באחד המיילים שצוטטו על ידי Semafor, סמנכ"ל השיווק של מקדונלד'ס, טארק חסן, האשים את מאסק ב"הנצחת גזענות" על ידי הסרת מגבלות הדיבור של טוויטר.
כשמגזין פורבס פנה לטוויטר לקבלת תגובה ביום חמישי, הוא קיבל "אימוג'י של קקי" בתגובה.