מחלקת התביעה הפדרלית פרסמה תיק מחליא המתנהל נגד תושבת פלורידה שהודתה כי רימתה ניצול שואה בן 87 שפגשה באתר הכרויות, והונתה אותו בסכום של 2.8 מיליון דולר.
הונאה ארוכת השנים של פיצ'ס סטרגו עלתה לקשיש בחיסכון חייו, בזמן שהאישה חיה חיי מותרות שכללו קורבט, חופשות יוקרתיות ופריטי מעצבים כמו שעוני רולקס. כך נמסר ממשרד הפרקליטות של ניו יורק בהודעה לעיתונות.
הקורבן חתם על 62 צ'קים בסכום כולל של כמעט 3 מיליון דולר, שנכנסו היישר לחשבון של סטרגו, מה שלבסוף גרם לו לאבד את הדירה שלו.
הקשר בין השניים החל בתחילת שנת 2017, אז האישה בת ה-36 פנתה לקשיש באתר היכרויות. בשלב כלשהו היא ביקשה ממנו ללוות לה כסף כדי שתוכל לשלם לעורך הדין שלה כדי שתקבל כספים מהסדר פציעה שהמציאה.
היא טענה בפני הקורבן שהכספים נכנסו לחשבון בנק TD, אך ראיות מצביעות על כך שהיא מעולם לא קיבלה כסף מהסדר פציעה.
במהלך ארבע וחצי השנים הבאות, סטרגו המשיכה לשקר ולהונות בהתמדה את ניצול השואה, ולמעשה רוקנה את החשבון שלו לחלוטין. בין השקרים, היא דרשה מהקורבן להפקיד כספים לחשבונות הבנק שלה, כי אם לא, לטענתה, הם יוקפאו והוא לעולם לא יוכל לקבל את הכסף שהוא לווה לה.
ממעבר לקורבט שרכשה עם הכספים שהונתה מהקשיש, היא קנתה מכוניות אחרות ואפילו סירה. פריטי יוקרה נוספים שקנתה היו מטיפאני, ראלף לורן, ניימן מרקוס, לואי ויטון והרמס.
סטרגו הודתה באשמה בסעיף אחד של הונאת רשת, והיא צפויה להיכנס למאסר שיכול להימשך עד 20 שנה. היא גם נדרשת לשלם פיצויים בסך 2.8 מיליון דולר ולמסור יותר ממאה פריטי יוקרה שקנתה, לרבות בגדי מעצבים, ארנקים והרבה תכשיטים.
"פיצ'ס סטרגו גנבה את חסכונות החיים של ניצול שואה בן 87 שרק חיפש זוגיות. ההתנהגות הזו היא חולה - ועצובה", אמר התובע דמיאן וויליאמס בהצהרה. "הודות לעבודה קשה של ה-FBI והמשרד שלנו, סטרגו נדרשת לקחת אחריות על ההונאה הזו".