שילוב נשים ביחידות העילית של צה"ל אינו אפשרי בשל הבדלים פיזיולוגיים בינן לבין עמיתיהן הגברים, כך הודיע היום (שני) צה"ל לבג"ץ, על פי דיווח הג'רוזלם פוסט.
עמדת צה"ל מגיעה על רקע בקשות של נשים להיבחן ליחידות מיוחדות, ובאה בעקבות שני מחקרים אנליטיים נפרדים שנערכו בשנים האחרונות על יעילותן של חיילות ביחידות ספציפיות, כגון בחי"ר כבד.
ניתוחים אלה מצאו, על פי צה"ל, כי נשים נמצאות בסיכון גבוה בהרבה לפציעות כאשר הן נדרשות לבצע משימות הדורשות הרמת משקלים כבדים, כגון תרמילים וכלי נשק גדולים.
עוד צוין במחקרים כי נשים יהיו שימושיות יותר במצבים מבצעיים עם חטיבות חי"ר, כולל תפקידים ביחידות צוות מרגמות, שאין להן דרישות פיזיות כה משמעותיות.
במסמך שהגיש היום (שני) לבית המשפט ציין צה"ל כי נשים עדיין זכאיות להגיש מועמדות ל-669 ולתפקידים ביחידת ההנדסה למבצעים מיוחדים, המוכרת יותר בשם יחידת יהלום.
בחודש שעבר הודיע צה"ל כי 12 חיילות עברו את דרישות הקבלה לאחר שנפתחו לראשונה לנשים בשנה שעברה.
נשים ביחידות חי"ר קרביות חייבות לשקול לא פחות מ-67 ק"ג ולהיות בגובה 147 ס"מ לפחות.
למרות מגבלות אלה, בצה"ל אמרו לבית המשפט כי כ-90% מהתפקידים הצבאיים פתוחים באופן מלא בפני מועמדות – כאשר כ-20% מהיחידות הקרביות בצה"ל מאוישות כיום על ידי נשים.
זאת, לדברי הצבא, כתוצאה מהמחויבות לעודד נשים להתגייס ליחידות אלה.