שיעורי הרצח בערים הגדולות בארצות הברית זינקו ביותר מעשרה אחוזים בשנתיים האחרונות - כאשר רוב הגידול היה באזורים המנוהלים על ידי דמוקרטים, אשר מקדמים מדיניות רכה בפשיעה.
זירת פשע בממפיס (צילום: AP)
במחקר שפורסם על ידי WalletHub ביום רביעי, נמצא כי ממפיס שבטנסי, ניו אורלינס שבלואיזיאנה, ריצ'מונד בוירג'יניה, וושינגטון ודטרויט במישיגן - הן הערים אשר סובלות מרמת שיעורי הרצח הגדולה ביותר.
כל אותן חמש ערים מנוהלות על ידי ראשי ערים דמוקרטים שמאלנים.
לאחר שהשוו את העלייה בשיעורי הרצח ב-45 מהערים המאוכלסות ביותר במדינה, בין השנים 2021 ל-2023, חוקרים שמו לב שמקרי הרצח עולים מהר יותר בערים דמוקרטיות מאשר רפובליקניות.
אף על פי שניתן להאשים את מגפת הקורונה בזינוק החד במקרי הרצח, חוקרים משערים שאכיפה רכה כלפי פשע - החמיר את הנושא באותן ערים פרוגרסיביות.
פרופסור גרג איטר מאוניברסיטת מרכז מיזורי, הצביע על מדיניות פרוגרסיבית - כמו אי מימון המשטרה ויישום ערבות ללא מזומן - כתורמים עיקריים לעלייה בשיעורי הרצח.
איטר אמר שפוליטיקאים נמצאים תחת לחץ להציע פתרון "מתאים לכולם" בעקבות התסיסה החברתית, אך יוצא שמקבלים החלטות המועילות באופן אישי עם הקריירה שלהם, ולא עם הנושא שעל הפרק.
"אם יש לך בעיה עם שימוש בכוח של שוטרים במקרים בודדים, אז במקום לטפל בבעיה או בשוטרים הבעייתיים, אתם נפטרים מהמשטרה. הדבר מביא לכוח משטרה פחות יעיל, להגדלת זמני התגובה, למורל משטרתי נמוך יותר וחוסר נכונות גוברת של המשטרה לעסוק בשיטור יזום", אמר.
החוקרים גם הזהירו את המגמה מהדאיגה, לפיה שיעור הרציחות העולה אינו מראה סימני האטה או ירידה.
בפברואר, ה-FBI פרסם נתונים לפיהם לרוצחים בארה"ב יש סיכוי של 50% להימלט ממעצר או הרשעה מפשע.