הסרט החדש "פיטר פן וונדי", שעלה לדיסני+ בסוף השבוע האחרון, מציג פרטי העלילה שמעט השתנו ביחס למקור, אך המהות נשארה זהה - מדובר על סיפורו של פיטר פן, ילד לבוש טוניקה ירוקה שמסרב להתבגר. הוא מגיע לחלונה של וונדי, שולף אותה ואת שני אחיה, וביחד הם עפים עד הכוכב השני מימין ואז ישר עד הבוקר. הם מגיעים לארץ לעולם לא, נתקלים בתנין אימתני ובילדים אבודים, נלחמים בקפטן הוק ולבסוף חוזרים הביתה בשלום.
כאמור, יש לא מעט שינויים בגרסת הלייב אקשן, אך השינוי הגדול ביותר הוא זה שוונדי לא מחכה שפיטר יציל אותה אלא מצילה את עצמה, ואחר כך גם את פיטר. וונדי של "פיטר פן וונדי" היא דעתנית וחכמה, אחות גדולה טובת לב וחסרת פחד.
כמו כן, לא רק אצל ונדי חל שינוי דרמטי, גם הצלע הנשית הנוספת בסיפור, טינקרבל, עברה מהפך של ממש. במקור, טינקרבל הייתה דמות קנאית, זעפנית, מרירה ואימפולסיבית, אך בגרסה העדכנית כל התכונות השליליות נגנזו באחת, והיא הפכה לדמות יחסית משעממת ושטחית.
השינוי שלה הוא לא רק פנימי, הוא גם חיצוני. מיפהפייה לבנת עור ובלונדינית טינקרבל הפכה ליפהפייה שחורת עור וכהת שיער. המהפך ספג ביקורות חריפות ברשתות החברתיות, וגולשים רבים טענו כי דמויות שאינן לבנות צריכות לקבל סיפורים משל עצמן. כמו כן, לא רק טינקר עברה מהפך אתני, אלא גם כמה מהילדים האבודים והפיראטים על ספינתו של הוק, אחרים הפכו לנשים וילדות, אסייתים, ואפילו יש ילד אבוד אחד עם תסמונת דאון.
לתפקיד פיטר לוהק אלכסנדר מולוני בן ה-16, שזהו תפקיד הבכורה שלו, והוא לא זוהר במיוחד, כאשר חסר לו הקסם הילדותי שכה מזוהה עם הילד שמסרב להתבגר. שאר חברי הקאסט גם הם לא מאוד מרשימים, טינקרבל, בגילומה של יארה שאהידי, מספקת הופעה סתמית, וג'וד לאו מאכזב בתפקיד קפטן הוק, ולא מצליח להיות מאיים באמת. אך מי שמצילה את המצב היא אוור אנדרסון בת ה-15 בתפקיד ונדי.
אז אמנם ב"פיטר פן וונדי" יש לא מעט מגרעות, אך בכל זאת, הוא מספק חווית צפייה מהנה, התרפקות נוסטלגית ואפילו כמה רגעים מרגשים ונוגעים ללב. הסרט גם מצליח לפנות לא רק לקהל חובבי סרטי ילדים, אלא גם לקהל בוגר יותר, וזה יתרון בפני עצמו.