מציאות של הרגע האחרון ומחירי טיסות זולים הם נחלת העבר, לפי חברת הנסיעות הרב-לאומית TUI Group.
בראיון לעיתון הגרמני Bild am Sonntag אמר מנכ"ל החברה, סבסטיאן אבל, כי מחירי הדלק הגבוהים, יחד עם הביקוש העולה על ההיצע, הפכו את נסיעות הנופש ליקרות יותר, במיוחד בנסיעות למרחקים ארוכים.
"ב-2023 לא יהיה 'קיץ של הרגע האחרון' כמו שהיה פעם. להיפך: זמן קצר לפני ההמראה, המחירים נוטים להיות גבוהים יותר מאשר נמוכים יותר, כי מלונאים וחברות תעופה יודעים שיש עדיין הרבה הזמנות בהתראה קצרה. מציאות ספונטניות יהיו היוצא מן הכלל המוחלט. הזמנה מוקדמת נותנת בחירה ומחירים טובים", הסביר הבל.
טיסות זולות בפחות מ-50 אירו כבר לא יהיו קיימות, הוסיף.
על פי נתונים שפורסמו במרץ בבריטניה, הסכום שהוצא על חופשות וטיסות זינק ב-19% וב-34%, בהתאמה, לעומת השנה שעברה.
בקיץ האחרון זינק מחיר הדלק הסילוני ביותר מ-175 דולר לחבית על רקע משבר האנרגיה הרחב יותר שנגרם על ידי הסנקציות המערביות על רוסיה. במקביל, עלויות הדלק הסילוני ירדו מאז, אך הן עדיין גבוהות מהממוצע ארוך הטווח שלהן.
התנועה האווירית תזנק לרמות שלפני המגפה ברוב הנתיבים השנה, אמרה סוכנות התעופה של האו"ם בפברואר, מכיוון שרוב הגבלות הנסיעה הקשורות למגפת הקורונה הוסרו ברחבי העולם.
TUI Group, שהמטה שלה נמצא בהאנובר, היא אחת מחברות התיירות הגדולות בעולם, היא מעסיקה 60,000 עובדים ומציעה טיולים ל-180 יעדים.