מכיוון שהשר מאיורקאס לא התפטר, "צריך להעמיד אותו לדין", אומר טום אימר לברייטבארט ניוז ביחס לשר לביטחון המולדת האמריקאי בהתבטאות חסרת-תקדים.
הרפובליקני ממינסוטה, אמר שהגבול הדרומי 'המום' ומייצג את "העוולה הגדולה ביותר" בידי בכיר הגבול של הנשיא ג'ו ביידן.
"הם מדברים על להיות אנושיים. ילדים הולכים ונעלמים. אנשים נהרגים", אמר אימר. "יש לך 80 אנשים שעברו את הגבול הדרומי שנמצאים ברשימת המעקב של הטרור".
דברי אימר מגיעים יום אחרי שביידן הסיר את מדיניות הגבול של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, ששימשה כאחד הכלים האחרונים של פקידי הגבול לפעול לבלימת גלי הגירה בלתי חוקית.
עד עתה, בשנתיים החולפות, בזמן ממשל ביידן התרחשו יותר מחמישה מיליון מפגשי מהגרים בלתי חוקיים בגבול הדרומי, לפי נתונים פדרליים.
"זו, בעיניי, העוולה הגדולה ביותר, והעוולה היא - זה לא כישלון לפעול - זה כישלון מכוון. יש להדיח את מיורקאס", אמר אימר.
"אני חושב שאנחנו צריכים לדבר ברצינות על זה, בלי קשר למה שהסנאט המזוהם הזה ירצה לעשות".
אימר, הרפובליקני מספר שלוש בבית הנבחרים, הגיע למסקנה שלממשל ביידן יש "דם על הידיים", הערה שדומה בחומרתה למה שאמר יו"ר ועדת החוץ של בית הנבחרים, מייקל מקאול יום קודם במסיבת עיתונאים.
"מאיורקאס אשם בהתעללות בילדים, לדעתי, בכך שהוא לא בודק את נותני החסות של ההורים, כביכול, או את נותני החסות של הילדים האלה", אמר מקאול לכתבים דקות לאחר שהבית העביר את חוק אבטחת הגבול הרפובליקני ביום חמישי.
הפרשנות של אימר היא עם זאת התוכחה החזקה ביותר של הנהגת הרפובליקנים עד כה נגד אחראי הגבול של ביידן ומהווה הסלמה רטורית כאשר הרפובליקני ממינסוטה אומר כי הדחה היא רק "אפשרות" בהתחשב בהגירה הבלתי חוקית הגואה שהתרחשה מאז כניסתו של ביידן לתפקיד.
יו"ר בית הנבחרים קווין מקארתי כבר הודיע כי הוא פתוח לשקול הליכי הדחה נגד מאיורקאס
"הדבר היחיד שתמיד אמרתי הוא שאנחנו לא כמו הדמוקרטים; אנחנו לא עושים הדחה רק למטרות פוליטיות", אמר מקארתי. "אבל אם משהו יגיע למצב הזה - זה משום שעשינו את כל שיעורי הבית על מה שהתרחש כאן, ואם זה יגיע לחקירת הדחה, נמשיך עם זה".
אימר הוסיף, "אני יודע שיהיו לנו חברים - שיתעקשו על האשמה בפשעים ועבירות חמורות, אני מאמין שאם מסתכלים על החוק בפועל ועל התקדים שנוצר - ושוכחים מדברי ההדחה המזויפים שהדמוקרטים עשו עבור פעלולים פוליטיים. זה נושא אמיתי. אתה יכול לראות את התמונות בשידור חי כל יום. יש לך ממשל ואידיוט שאחראי על הגבול. אני לא יודע לאן נעלמו 85,000 ילדים".
"בבקשה," אמר אימר, "הגיע הזמן שלו ללכת. הוא צריך לעשות את הדבר המכובד ולהתפטר. הוא לא. לכן יש להדיח אותו".