שר הביטחון יואב גלנט דחה ומיעט בהודעתה ההיסטורית של איראן לפיה פיתחה את הטיל ההיפרסוני הראשון שלה, ואמר כי ישראל תמיד תוכל להתמודד עם כל איום. "אני שומע את האויבים שלנו מתפארים בכלי נשק שהם מפתחים. לכל התפתחות כזו, יש לנו מענה אפילו טוב יותר - בין אם זה ביבשה, באוויר או בזירה הימית, כולל אמצעים הגנתיים והתקפיים כאחד", הבטיח גלנט לעיתונאים במהלך ביקור בפיקוד הצפון של צה"ל שלשום.
איראן הציגה את הנשק החדש שלה, הנקרא פת"ח, במהלך אירוע מתוקשר מוקדם יותר באותו היום.
לפת"ח טווח כביכול של 1,400 ק"מ ומהירות של עד פי 15 ממהירות הקול, או מאך-15.
הנשיא האיראני אברהים ראיסי בירך על החיזוק המשמעותי של ההרתעה האיראנית עם השקת הנשק החדש.
נשק היפרסוני קשה יותר ליירט מאשר עמיתיו הנעים לאט יותר, אך השגת המהירויות הדרושות במהלך טיסה אטמוספרית היא אתגר טכנולוגי משמעותי.
כמה מומחים צבאיים מאמינים כי מערכות קיימות נגד טילים אינן מסוגלות לעצור באופן אמין טילים היפרסוניים.
התקשורת האיראנית תיארה את הפת"ח כמסוגל לעקוף את רוב ההגנות המתקדמות של ארה"ב וישראל.
טהראן טענה לראשונה שביצעה פריצת דרך בטכנולוגיה היפרסונית בנובמבר האחרון, כשהודיעה שהיא מפתחת נשק ארוך טווח שיכול לתמרן לתוך ומחוץ לאטמוספירה.
בעוד שאיראן כינתה את המערכות החדשות כהגנתיות, גלנט הזהיר שישראל תנחית "מכה מוחצת" לאויביה אם תותקף.
הוא דיבר בזמן שצה"ל עורך תרגיל בן שבועיים המתמקד בהדמיית מלחמה רב-חזיתית נגד איראן ובעלות בריתה האזוריות.