גניבה מחנויות בקליפורניה עשויה להיות קלה הרבה יותר לאחר שהסנאט בסקרמנטו העביר חוק שנוי במחלוקת ב-31 במאי שיאסור על עובדי החנויות להתעמת עם גנבים. הצעת חוק SB 553, שנכתבה על ידי הסנאטור הדמוקרטי דייוויד קורטזה (סן חוזה), דורשת ממעסיקים לנהל יומני תקריות אלימות, לספק הכשרה על יורים פעילים, והכשרה מיוחדת להתמודד עם גנבי חנויות, זאת תוך ביטול מדיניות המחייבת עובדים להתעמת עם חשודים בגניבה, כך מדווח האפוק טיימס.
"אני חושבת שזה יפתח את הדלתות עוד יותר לאנשים להיכנס ולגנוב מהחנויות שלנו", אמרה. אם עובדים שהוכשרו בהרתעת גניבות אינם מורשים לבצע את עבודתם על פי הצעת החוק, "מה זה אומר? אנחנו פותחים את הדלת כדי לאפשר לאנשים להיכנס לחנויות, לגנוב ולצאת", הוסיפה מישלן. על פי ה-CRA, רוב הקמעונאים כבר אוסרים על עובדים קבועים לגשת למישהו שגונב מחנותם. כמו כן, על פי מכתב עמדה של לשכת המסחר של קליפורניה, הצעת החוק "לוקחת תקנה שנכתבה עבור בתי חולים הקשורה לאלימות במקום העבודה ומחילה אותה על כל מקומות העבודה".
"באופן מהותי, SB 533 אינו משנה את המציאות סביב אלימות במקום העבודה – כלומר, מדובר בעניין פלילי שמעסיקים אינם מצוידים היטב כדי למנוע". בשנים האחרונות, גניבה מחנויות הפכה לבעיה רצינית, כאשר קמעונאים כמו טארגט צופים פגיעה של כ-1.3 מיליארד דולר בשל "גניבות ופשעים מאורגנים". בדאונטאון סן פרנסיסקו, עובדי טארגט אף אמרו ל"סן פרנסיסקו סטנדרד" שהם חווים לפחות 10 גניבות ביום.
בינתיים, ב-2014 הבוחרים בקליפורניה העבירו את חוק 47, שהסיר גניבות מסוימות ועבירות סמים מקטגוריה של עבירה פלילית. החוק העלה את הסכום המינימלי של סחורה גנובה מ-400 דולר ל-950 דולר כדי שתיק גניבה יסווג כעבירה, חוק שמבקריו רואים בו את הגורם העיקרי לעלייה בגניבות קטנות ברחבי המדינה.
החוק גם איפשר לעבריינים המרצים עונשי מאסר לעתור לגזר דין קל יותר, בעוד אלה שכבר ריצו את עונשם יכולים לסווג מחדש את הרשעותיהם בעבר.