צבא ארה"ב שלח מטוסי קרב נוספים למזרח התיכון לאחר שהאשים את רוסיה בפעילות מטוסים "ההופכת יותר ויותר לא בטוחה" באזור, כולל במהלך כמה תקריות שאירעו בשמי סוריה.
מטוסי 'F-22 ראפטור' של טייסת הקרב ה-94 נפרסו מבסיס חיל האוויר לנגלי שבווירג'יניה, כך לפי פיקוד המרכז (CENTCOM), המפקח על הפעילות הצבאית של ארה"ב במזרח התיכון, מרכז אסיה ובחלקים מאפריקה.
ההחלטה הינה חלק מ"מפגן רב-פנים של תמיכה ויכולת אמריקנית בעקבות התנהגות לא בטוחה ולא מקצועית של מטוסים רוסיים", נמסר בהודעה לעיתונות של סנטקום ביום רביעי. גורמים רשמיים בפנטגון האשימו את מוסקבה בטיסות פזיזות מעל בסיסים אמריקניים בסוריה בשבועות האחרונים, וראש סנטקום, הגנרל אריק קורילה, טען כי חלה "עלייה משמעותית" בפעולות "פרובוקטיביות" מאז מרץ של הרוסים.
בראיון לוול סטריט ג'ורנל באפריל, הזהיר לוטננט גנרל אלכסיס גרינקביץ' מחיל האוויר האמריקני כי העלייה במתיחות עלולה להוביל ל"חישוב מוטעה" בקרב טייסים רוסים ואמריקאים הפועלים בסוריה, וציין כי היו כ-60 תקריות נפרדות בין מרץ לאפריל בלבד.
מוסקבה מצידה האשימה באופן דומה את וושינגטון בהתנהגות לא מקצועית בסוריה.
בחודש שעבר אמר אדמירל משנה אולג גורינוב, סגן ראש המרכז הרוסי לפיוס הצדדים הלוחמים בסוריה, כי מטוסי קרב אמריקניים ממשיכים לבצע "הפרות בוטות" של פרוטוקולי מניעת חיכוך מעל שמי סוריה.
"טייסי חיל האוויר האמריקני ממשיכים להפעיל מערכות נשק כאשר הם מתקרבים באוויר למטוסי חיל האוויר הרוסי המבצעים טיסות מתוכננות במזרח סוריה", הוסיף הבכיר.
ארה"ב מחזיקה כיום כ-900 חיילים במסגרת מכסת הכוחות הקרקעיים הקיימים בסוריה ומפעילה רשת בסיסי אוויר במזרח המדינה.
פריסת המטוסים החדשים מגיעה גם לאחר שסנטקום הודיעה כי תחזק את "עמדת ההגנה" של ארה"ב במזרח התיכון באמצעות נכסים ימיים נוספים, ותוך הבטחה לבצע "סיורים מוגברים "במפרץ הפרסי" בתגובה לפעולות "מערערות יציבות" מצד טהראן.
במקביל ארה"ב החלה לנהל מגעים דיפלומטיים עם טהראן בשבועות האחרונים בתקווה לחתום על הסכם גרעין חדש עם הרפובליקה האיסלאמית.