קניית מתכות יקרות היא שיטה מוכחת להבטחת עושר דורי, בעוד בנקאים מרכזיים פזיזים משחיתים מטבעות ומציתים את סערת האינפלציה החמורה ביותר מזה דור.
אכן, השקעות זהב וכסף נתפסות זה מכבר ככלי גידור אנטי אינפלציוני המהווה מאגר בעל ערך למול מטבעות ממוסדים.
אך לא אחת, הגישה למתכות יקרות מאתגרת ובדרך כלל כרוכה במפגש עם סוחר מטילים.
לפעמים לסוחרים מקוונים לוקח שבועות כדי להכין את הסחורה למסירה, לעתים היא יקרה בהרבה משווי השוק.

עתה, חנות הנוחות הדרום קוריאנית GS Retail, בעלת 10,000 הסניפים, הבינה את הביקוש הגואה והחליטה על שיפור הנגישות למתכת היקרה.
החברה השיקה מכונות אוטומטיות לממכר מטילי זהב עם היצע בחמישה גדלים, ממשקל 0.13 אונקיות עד 1.3 אונקיות, כך על פי UPI News Korea.
"מטילי הזהב הפופולריים ביותר הם הקטנים ביותר, 0.13 אונקיות, שמחירם כיום נע סביב 225 דולר", אמר נציג GS Retail לכלי התקשורת המקומיים. "נראה שאנשים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם הם הרוכשים העיקריים. הם הרוכשים זהב פיזי ככלי השקעה, במיוחד בזמנים כאלה, כשערכו ממשיך לעלות", אמר הנציג. עד כה, GS השיקה 29 מכונות אוטומטיות עם תוכניות להגדיל את ההיצע לכ-50 עד סוף השנה.
שילוב של משברים בנקאיים בארה"ב ובאירופה, חששות מהאטה עולמית, אינפלציה מתמשכת, ופיחות במטבעות המרכזיים הוביל לא מזמן לזינוק ניכר בביקוש לזהב פיזי ברבעון הראשון של השנה.
אפילו הבנקים המרכזיים נמצאים בעיצומו של מסע קניית מתכות.
"נראה שהאינפלציה הדוהרת גרמה ליותר אנשים להתעניין בנכסים אנטי-אינפלציוניים כמו זהב. אבל מטיל זהב שנרכש בחנות נוחות נראה יותר כמו משהו שנעשה בכיף ולא כאמצעי להשקעה רצינית. אני מאמין שהפופולריות של מטילי הזהב האלה נובעת בעיקר מהנגישות הקלה שלהם", אמר פרופסור לי און-הי מאוניברסיטת אינהה.
למעשה הוא צודק - עבור הדור הצעיר לא מעט מהעניין נוגע לנגישות לוגיסטית
בדיוק כמו שיש כספומטים עם מטבעות קריפטוגרפיים, הגל הבא עשוי להיות מכונות אוטומטיות למתכות יקרות, אם כי אל תשימו אף אחת מהמכונות האלה בערים דמוקרטיות - כולנו יודעים שהגנבים יגיעו מכל מקום.