

אמש בתפנית רדיקלית, דיווח הוול סטריט ג'ורנל כי "מערכת גילוי אקוסטית צבאית סודית ביותר שנועדה לאתר צוללות אויב שמעה לראשונה את מה שהצי האמריקני חשד שהוא קריסת צוללת טיטאן שעות לאחר שהצוללת החלה במסעה", וכי "המערכת האמריקנית זיהתה את מה שהיא חשדה שהוא קול של קריסה ליד אתר ההריסות שהתגלה ביום חמישי".
לכן, ממשל ביידן ידע ביום ראשון (אם כי לא באופן סופי), שהצוללת קרסה שעות בלבד לתוך מסעה.
מה שכן, הממשל נתן לכולם לחשוב שהנוסעים בחיים.
עובדה זו הוביהל רבים לתהות האם ממשל ביידן איפשר לאנשים לחשוב שנוסעי הצוללת עדיין בחיים, למרות המידע כי הצוללת ככל הנראה קרסה בשלב מוקדם.
אם זה היה המצב, הרי שהסיפור היה מתפוגג הרבה יותר מוקדם ומפנה את תשומת הלב הציבורית לפצצה הגדולה הרבה יותר של הסיפור סביב הפשעים האחרונים לכאורה של משפחת ביידן. יתר על כן, בעוד הודעת מוות רשמית של חברת הצוללות OceanGate התבססה על גילוי שדה הריסות, ייתכן שזה לא יספיק למי שתוהה כיצד סיפור המשנה הגיע לרתק את האומה באותו יום שבו מתגלות הראיות המרשיעות ביותר עד כה נגד משפחת הנשיא.
בואו נראה מה הממשל ימציא. כעת, כשהסיפור שירת את מטרתו ומזכירת העיתונות "ההיסטורית" של הבית הלבן מתכוונת לעבור לזעזועים גיאופוליטיים דרמטיים עוד יותר, אנו בטוחים שזו תהיה וריאציה כלשהי של "מתוך כבוד למשפחות", או "לבקשת החברה".
אבל בסופו של דבר, זה לא כאילו בכלל היה צורך בהסחה: למי שתוהה כמה דקות הקדישה היום תקשורת המיינסטרים לסיפורם של חושפי השחיתויות במס הכנסה אודות משפחת ביידן, יש לנו את התשובה: 0.