יו"ר ועדת הפיקוח של בית הנבחרים, ג'יימס קומר, קורא לראש השירות החשאי האמריקני למסור לקונגרס מידע נוסף על שקית הקוקאין שנמצאה בבית הלבן בימים האחרונים. קומר כינה את התגלית הבלתי חוקית כרגע "מביש" עבור הבית הלבן במכתב לראש השירות החשאי קים צ'יטל, ודרש תדרוך מהצוות שעסק בנושא עד השבוע הבא.
"התפתחות מדאיגה זו מחייבת את הוועדה להעריך את נוהלי האבטחה של הבית הלבן ולקבוע מה הכשלים שהובילו לפינוי הבניין ולמציאת החומר הבלתי חוקי", כתב קומר, והוסיף כי הוועדה שלו תזדקק ל"מידע נוסף".
"הימצאות סמים לא חוקיים בבית הלבן היא בלתי מתקבלת על הדעת ורגע מביש בהיסטוריה של הבית הלבן", כתב הרפובליקני הבכיר.
"התקרית הזו העלתה חששות נוספים בנוגע לרמת האבטחה שנשמרת בבית הלבן. על מנת לסייע לוועדה בחקירתה, אנא העבירו תדרוך ברמת הצוות בנושא עד ליום 14 ביולי 2023".
מאז המציאה, היו דיווחים סותרים לגבי המקום שבו נמצא הקוקאין.
כשהחדשות התפרסמו לראשונה, נטען כי החומר נמצא בספריית הבית הלבן.
מזכירת העיתונות קארין ז'אן-פייר סיפרה לכתבים ביום רביעי כי הוא נמצא בחלק "עמוס בנוסעים" של האגף המערבי.
כלי תקשורת רבים דיווחו ביום חמישי כי הוא נמצא ליד הכניסה המערבית לאזור המנהלי של הבית, מיקום רגיש יותר ממה שסברו בעבר.
"המקום שבו זה התגלה הוא אזור מתוייר מאוד שבו נמצאים מבקרים רבים של הבית הלבן באגף המערבי - אני צריכה להיות אפילו יותר ספציפית - מבקרים באגף המערבי מגיעים דרך האזור הספציפי הזה, פשוט אין לי שום דבר נוסף לחלוק", אמרה ז'אן-פייר ביום רביעי בהצהרה שככל הנראה לא היתה מדויקת בהכרח לאור דיווחים אחרים.
גילוי הקוקאין עורר ביקורת חריפה עוד יותר מצד מבקריו הרפובליקנים של ביידן, שרבים מהם כבר מאשימים את הנשיא בכך שהושפע באופן לא ראוי מקשריו העסקיים הזרים לשעבר של בנו האנטר ביידן.
חלק ממבקריו של ביידן אף תהו אם הקוקאין שייך להאנטר, מכור לסמים שנגמל.
הסנאטור טום קוטון, רפובליקני, כתב לשירות החשאי ביום רביעי מכתב בו דרש מידע נוסף על הממצא.
"אם מתחם הבית הלבן אינו מאובטח, הקונגרס צריך לדעת את הפרטים, כמו גם את התוכנית שלכם לתקן כל ליקוי אבטחתי", כתב.