נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ הואשם היום (שלישי) על ידי חבר מושבעים פדרלי גדול במאמצים לכאורה להפוך את הבחירות לנשיאות ב-2020.
המועמד הרפובליקני המוביל לשנת 2024 עומד בפני ארבעה אישומים: קשירת קשר להונות את ארצות הברית, קשירת קשר לשיבוש הליך רשמי, שיבוש וניסיון לשיבוש הליך רשמי וקשירת קשר נגד זכויות.
כתב האישום מונה גם שישה שותפים לקנוניה ששמם לא פורסם, בהם ארבעה עורכי דין, בכיר במשרד המשפטים ויועץ פוליטי.
בכתב האישום נטען כי על ידי הפצת טענות כוזבות על ניצחונו, "יצירת אווירה לאומית עזה של חוסר אמון וזעם, ושחיקת אמון הציבור בניהול הבחירות", טראמפ הניח את היסודות ל"מזימות" שלו – שכולן, כך נטען, "כוונו לתפקידי יסוד של הממשל הפדרלי של ארצות הברית".
ביום שישי הוגש נגד טראמפ כתב אישום באשמת ניסיון "לשנות, להשמיד, להשחית או להסתיר ראיות", לגרום לאדם אחר לעשות זאת, ולבצע שמירה מכוונת של מידע ביטחוני לאומי הקשור למצגת על פעילות צבאית במדינה אחרת - בנוסף ל-37 הסעיפים הפדרליים הקיימים נגדו שנבעו מהחזקתו הבלתי חוקית לכאורה של מסמכים מסווגים באחוזתו מאר-א-לאגו בפלורידה.
מוקדם יותר לכן הוא גם הואשם בבית המשפט המחוזי במנהטן באפריל ב-34 סעיפים של זיוף רישומים עסקיים הקשורים לתשלום לכאורה של דמי שתיקה לשחקנית הפורנו סטורמי דניאלס עימה כביכול ניהל רומן.
טראמפ הודה עד כה כי אינו אשם בכל סעיפי האישום וממשיך ליהנות מיתרון משמעותי על יריביו בפריימריז הרפובליקניים.
כתבי אישום פדרליים אינם מונעים ממועמד להתמודד על הנשיאות. וגם במקרה של ניצחון בבחירות, מאסר אינו מונע מנשיא להמשיך ולכהן במשרה הרמה בתבל.