ויקיפדיה היא אחד ממספר כלים רבים שבהם משתמש הממסד בארה"ב ובעלי בריתו בקהילת המודיעין כדי לנהל "לוחמת מידע", אמר מייסד האתר, לארי סנגר, לעיתונאי גלן גרינוולד.
בראיון לפודקאסט "עדכון מערכת" של גרינוולד, קונן סנגר כיצד האתר שסייע להקים ב-2001 הפך למכשיר "שליטה", בידי הממסד השמאלני, שבו הוא מונה את ה-CIA, ה-FBI וסוכנויות מודיעין אמריקאיות אחרות.
"יש לנו ראיות לכך שכבר ב-2008 נעשה שימוש במחשבי ה-CIA וה-FBI כדי לערוך בוויקיפדיה", אמר.
"אתה חושב שהם הפסיקו לעשות את זה אז?" .
פעילות ה-CIA וה-FBI בוויקיפדיה פורסמה לראשונה על ידי סטודנט לתכנות בשם וירג'יל גריפית' בשנת 2007.
גריפית' פיתח תוכנה בשם WikiScanner שיכולה להתחקות אחר מיקומם של מחשבים המשמשים לעריכת ערכים בוויקיפדיה, וגילה שה-CIA, ה-FBI ושורה של תאגידים גדולים וסוכנויות ממשלתיות מקרצפים את האנציקלופדיה המקוונת בחיפוש מידע מפליל.
מחשבי ה-CIA שימשו להסרת ספירת הנפגעים ממלחמת עיראק, ואילו מחשבי ה-FBI שימשו להסרת תצלומי אוויר ולוויין של הכלא האמריקני במפרץ גואנטנמו בקובה.
מחשבי ה-CIA שימשו לעריכת מאות מאמרים, כולל ערכים על נשיא איראן דאז מחמוד אחמדינג'אד, תוכנית הגרעין של סין, והצי הארגנטינאי.
חלק מהעריכות היו קטנוניות יותר, כאשר ראש ה-CIA לשעבר ויליאם קולבי ערך ככל הנראה ערך משלו כדי להרחיב את רשימת הישגיו.
"[סוכנויות המודיעין] משלמות לאנשים המשפיעים ביותר כדי לקדם את האג'נדות שלהם, שהן כבר מיישרות איתן קו ברובן, או שהן פשוט מפתחות את הכישרונות שלהן בתוך הקהילה [המודיעינית], לומדות את המשחק בוויקיפדיה, ואז דוחפות את מה שהן רוצות לומר באמצעות האנשים שלהן". אמר סנגר לגרינוולד.
"חלק גדול מהמודיעין ולוחמת המידע מתנהל ברשת", המשיך, "באתרים כמו ויקיפדיה".
מוקדם יותר השנה, הבעלים של X (לשעבר טוויטר) אילון מאסק פרסם שלל מסמכים המראים כיצד מנהלים לשעבר של הפלטפורמה שיתפו פעולה עם ה-FBI כדי להסיר תוכן שהסוכנות רצתה להסתיר, סייעו לקמפיינים של צבא ארה"ב להשפעה ברשת, וצנזרו "נרטיבים אנטי-אוקראיניים" מטעם סוכנויות מודיעין אמריקאיות רבות.
מנכ"ל מטא מארק צוקרברג הודה גם הוא כי פייסבוק, פלטפורמת המדיה החברתית הגדולה בעולם, צנזרה מידע מדויק שפגע בקמפיין הבחירות של הנשיא ג'ו ביידן ב-2020 לבקשתו הישירה של ה-FBI.