מספר המורים היכולים להרשות לעצמם בית במחיר סביר במחוז בתי הספר בו הם מלמדים בכל רחבי ארה"ב, קרס ל-12% בלבד, לעומת 17% בקיץ שעבר ו-30% ב-2019, על רקע משבר הדיור בר ההשגה החמור ביותר מזה דור, לפי נתוני Redfin.
ניתוח שכר המורים החציוני לשנת 2022 ב-50 ערים מרכזיות גילה שאף מורה בסן חוזה ובסן דייגו לא יכול להרשות לעצמו בית ב"מרחקי נסיעה" לבית הספר שלו, מה שאומר שהבית והעבודה הם במרחק 20 דקות בתנאיי שעות עומס טיפוסיים.
הקושי ברכישת דירה באזור בית הספר נובע מכך ששכר המורים אינו מדביק את קצב האינפלציה הגבוהה.
נתונים של איגוד החינוך הלאומי (NEA) עוד מראים כי מורים קיבלו רק עלייה של 2% בשכר ב-2021-22 לעומת השנה הקודמת והשכר הממוצע שלהם עומד על כ-66,745 דולר בהתאמה לאינפלציה.
בהשוואה ללפני עשור, מורים מרוויחים 3,644 דולר פחות מאז כשהנתונים מותאמים לאינפלציה.
"בעוד שכר המורים קופא על שמריו, מחירי הדיור ממשיכים לטפס - צירוף אירועים שאילץ אנשי חינוך רבים לעזוב את בתי ספרם, מה שמתדלק מחסור חמור במורים באזורים מסוימים", נכתב בדו"ח.
דו"ח Redfin עוד מראה כי תשלום המשכנתא החודשי של רוכש בית טיפוסי עמד על כ-2,605 דולר במהלך ארבעת השבועות שהסתיימו ב-30 ביולי, עלייה של 19% לעומת שנה קודם לכן.
"המחסור בבתים ברי השגה מחריף את המחסור במורים", אמר הכלכלן הבכיר שהריאר בוחארי, "מורים רבים שאינם יכולים להרשות לעצמם לקנות בית ליד העבודה שוכרים ומחמיצים את ההזדמנות לבנות עושר באמצעות הון עצמי, או עוזבים את החינוך בחיפוש אחר קריירות רווחיות יותר".
המצב החמור ביותר הוא עבור מורים באזורי המטרו שבשליטת הדמוקרטים.
כאשר המקום המשתלם ביותר למורים הוא המערב התיכון...
בדטרויט, המורה הממוצע יכול להרשות לעצמו שני שלישים (67%) מהבתים למכירה במרחק נסיעה מבית הספר שלו.
מדובר בנתח הגבוה ביותר של דירות ברות-השגה עבור מורים מבין 50 המטרופולינים המאוכלסים ביותר.
אחריה מגיעה קליבלנד, שבה 59% מהבתים בממוצע, הם ברי השגה בשכר החציוני של המורים.
את החמישייה הראשונה סוגרות פיטסבורג (53%), פילדלפיה (49%) וסנט לואיס (40%).
הרשימה דומה לגבי השכרות.
במקום הראשון נמצאת קליבלנד, שם המורה הטיפוסי יכול להרשות לעצמו 82% מהשכירות הזמינה במרחק נסיעה מבית הספר שלו.
אחריה פיטסבורג (76%), דטרויט (73%), מילווקי (73%) ופילדלפיה (62%).
למטרופולינים האלה יש כמה דברים במשותף: הם מדורגים בין המשתלמים ביותר בכל הנוגע למחירי הדירות, והם לא מדורגים בתחתית הרשימה בכל הנוגע לשכר המורים.
זו הסיבה שבאזורים אלה יש שיעור גבוה יחסית של בתים ברי השגה למורים.
בדטרויט, למשל, המחיר החציוני לבית הוא 187 אלף דולר - נמוך יותר מכל מטרו גדול אחר במדינה.
ובכל זאת, דטרויט מדורגת יחסית גבוה, עם שכר חציוני של 50,664 דולר למורים.
מדובר בשכר גבוה יותר מזה הטיפוסי במיאמי, למשל, שם המחיר החציוני לבית הוא 221,515 דולר, אבל המורה הטיפוסי מרוויח לא הרבה יותר מבדטרויט.
בדו"ח נפרד, אסטרטג מאקרו בכיר ב'ראבובנק', בנג'מין פיקטון הסביר כיצד לא משנה כמה בני דור המילניום ודור ה-Z חוסכים, היכולת שלהם להרשות לעצמם בית קרסה.