על פי דירוג פורבס גלובל 2000, מיזם הנפט הממשלתי הסעודי 'ארמקו' היא שוב החברה הרווחית ביותר בעולם - הפעם עם יתרון גדול על אפל שבמקום השני, וזאת על רקע עלייה במחירי הנפט והגז אשר הרקיעו שחקים כחלק ממשבר האנרגיה העולמי בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה.
כפי שמדווחת קתרינה בוכהולץ מסטטיסטה, ישנם כיום שלוש ענקיות נפט וגז בין 8 החברות הרווחיות ביותר בעולם - לעומת אחת בלבד ב-2019.
אין ספק שהמלחמה באוקראינה מעשירה את עולם האנרגיה.
ארמקו הסעודית כבר סומנה כחברה הרווחית ביותר בעולם לפני שהונפקה לציבור בסוף 2019.
לפני כן, אפל הייתה החברה העסקית הרווחית ביותר בעולם, אך באותה שנה ירדה למקום ה-3 כאשר גברה עליה חברת ההשקעות והאחזקות שייסד וורן באפט, ברקשייר האת'וויי.
אפל ומיקרוסופט עלו למקומות 2 ו-3 ב-2020, כאשר החברות נהנו בעיקר מריבוי של אנשים שעבדו והתרועעו ברשת בשלבים המוקדמים של המגפה - החברות נשארו בצמרת בשנת 2022.
מכיוון שהרווחים ידועים רק לחברות ציבוריות או כאלה שמתכננות להירשם למסחר בבורסה, רווחיהן של מספר רב של חברות בעולם, בעיקר חברות ממשלתיות, נותרו עלומים ואינם נכללים ברשימה.
אגב, קנה מידה לעוצמת ארמקו ניתן לקבל מהעובדה שרווחיה של חברה בודדת זאת אחראיים לקרוב ל-20% מהתל"ג הסעודי כולו.
בינתיים בהחלט ניתן להסיק שאם הקורונה העשירה את ענקיות הטק, נראה כי המלחמה באוקראינה העשירה בתורה את ענקיות האנרגיה.