"הדור הצעיר חייב לרשת ולשאת קדימה את רוח ההסתמכות העצמית והעבודה הקשה, לנטוש את היהירות ולחרוט את להט הנעורים במים בדיוק כפי שעשו הורינו, על אנדרטת ההיסטוריה", הכריז הדיקטטור הסיני קומוניסטי שי ג'ינפינג לפני זמן מה.
אך דווקא נראה כי אבטלת הצעירים ברחבי סין המשיכה לעלות הקיץ. כשהמספר הרשמי התקרב ל-21% לפני שבייג'ינג עצרה את המשך פרסום הנתונים.
עתה, בתפנית דרמטית, הערכות לא רשמיות הגיעו לכמעט 50% כשסופרים את "השכיבה השטוחה", מונח שאומץ על ידי צעירים שבוחרים לפרוש לחלוטין ממירוץ העכברים.
בעשורים הקודמים יצאו צעירים נסערים לרחובות למחות על האבטלה, אך עתה צורות חדשות של מעקב יתר הופכות מרד כזה לקשה הרבה יותר.
במקום זאת, הצעירים פשוט בוחרים שלא לעשות זאת.
"העובדות של אינספור חיים מוצלחים מראות שבגיל הנוער, אם אתה בוחר לסבול קשיים, אתה גם תבחר להרוויח, ואם תבחר לתרום, תבחר גם להיות אצילי", אמר שי בעבר שהוסיף כי "בגיל הנעורים, לחוות יותר מכות, כישלונות ומבחנים, יעזור לך לצעוד בחיים מוצלחים".
בינתיים, שיעור הפריון בסין קרס לשפל חדש ומדהים של 1.09 לאישה (מ-1.30 ב-2020).
סימפטום זה של פסימיות עמוקה, אם לא יתהפך באופן דרמטי, יוביל לקריסה כלכלית ולאחר מכן לקריסה תרבותית.
"בשנים המאוחרות של חיי תמיד הזכרתי לעצמי שקושי הוא הזדמנות. אני חייב להתמיד ללמוד יותר ולעבוד יותר וללכת למקומות קשים כדי לאמן את עצמי", אמר שי, שחיפש פתרון לבעיה מאתגרת הרבה יותר ממלחמות סחר, תלות בשבבים, ערי רפאים, בנקים חדלי פירעון, תשתיות תקועות שנבנו עבור עולם גלובלי שהולך ודועך, שלא לדבר על חוסר הביטחון של ארצו במזון, אנרגיה ומים.
כל הבעיות הללו ניתנות לפתרון בתנאי שלאומה יש אוכלוסייה הולכת וגדלה של צעירים שאפתנים, אופטימיים וחרוצים. אבל איך להרים אומה שצעיריה מתחשבים בנסיבות הנוכחיות שלהם, מעריכים את עתידם ושוכבים בשקט?
בינתיים נראה כי בסין מחכים לראות מה יקרה בוושינגטון במהלך 2024, ייתכן שלאור המצב הרעוע של הכלכלה המקומית ושוק הנדל"ן הקורס, הסיוט הגדול ביותר של בייג'ינג תהיה כהונה שנייה של טראמפ שעשוי להנחית על המעצמה מכת מוות כלכלית ממנה תתקשה להחלים.