אוקראינה זקוקה ל"נשק חזק וארוך טווח" - מטוסי קרב, במילים אחרות - מכיוון שהעליונות האווירית של רוסיה בשדה הקרב אפשרה להם "לעצור את מתקפת הנגד שלנו", טוען עתה הנשיא זלנסקי.
כידוע, רוסיה מסרבת לאפשר עליונות אווירית לאוקראינה, כך אמר נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, בהתבטאות האחרונה בשורה של התייחסויות לקשיי הצבא האוקראיני להחזיר לאחור את גל הכיבוש הרוסי.
בנאום שנשא ביום שישי אמר זלנסקי כי אוקראינה זקוקה ל"עוצמה ולטווח ארוך" מכיוון ש"אנחנו לא בשמיים ורוסיה כן. הם עוצרים אותנו מהשמיים. הם עוצרים את מתקפת הנגד שלנו", הודה.
זלנסקי גם האשים את מעצמות המערב בצביעות בכך שהן דוחקות באוקראינה להילחם מהר יותר, כאשר הן עצמן - לדעתו - פעלו לאט מדי כדי לתמוך במדינה הנפלשת.
הוא המשיך: "הם עוצרים את מתקפת הנגד שלנו. המלחמה מסובכת, חלק מהתהליכים מסובכים, והרבה דברים הואטו. כשחלק מבעלי הברית אומרים: 'מה עם מתקפת הנגד? מתי יהיה הצעד הבא?'.
התשובה שלי היא שהיום הצעדים שלנו מגיעים מהר יותר מחבילות הסנקציות החדשות [של המערב]".
Top Ukraine General Blames Counteroffensive Struggles on Lack of Western Fighter Jets and Weaponshttps://t.co/kz8eSKKPya
— Breitbart London (@BreitbartLondon) July 1, 2023
לדבריו, התמיכה המערבית באוקראינה, כולל משלוחי נשק וסנקציות חדשות נגד רוסיה, הופכת "מסובכת ואיטית יותר", ולכך יש השפעה על הסכסוך עצמו.
"המלחמה מאטה. זה נכון, אנחנו מכירים בזה. כל התהליכים הופכים קשים יותר ומואטים: מסנקציות ועד אספקת נשק", הודה.
ההערות אינן הראשונות מסוגן עבור זלנסקי, שהשמיע כמה הערות - לעתים עדינות יותר - על מצב מתקפת הנגד.
ביוני הודה הנשיא כי הדברים מתנהלים "לאט מהרצוי" והאשים סרטי מלחמה הוליוודיים שצורכים חלק מהאנשים במערב בציפיות לא מציאותיות לגבי המהירות שבה ניתן לנצח במלחמה.
במקביל רק החודש שר החוץ האוקראיני, אמר למבקרי מבצע מתקפת הנגד "לשתוק" ולראות אם הם יכולים לעשות טוב יותר.
דברים אלה לוו לא פעם בקריאות חוזרות ונשנות לציוד צבאי נוסף, במיוחד מטוסי F-16 מתוצרת ארה"ב שאוקראינה מאמינה שיוכלו להדוף את חיל האוויר הרוסי.
הכשרת הטייסים האוקראינים להטסה החלה כעת, עם עשרות מטוסים שהובטחו על ידי קבוצה של שלוש מדינות אירופיות.
אך זה לא מספיק, אומרת קייב, ויועץ לשכת הנשיא זלנסקי, מיכאילו פודוליאק, אמר כי גם בעלות ברית אחרות צריכות למסור את המלאי שלהן כדי להפגין את מסירותן ל"חוק הבינלאומי, הדמוקרטיה והצדק", שיושגו באמצעות תבוסת רוסיה.
Weeds and Undergrowth Hindering Ukrainian Counteroffensive, Says UK https://t.co/kKj3kHI15g
— Breitbart London (@BreitbartLondon) August 4, 2023