בוקר יום חול ואתם יוצאים לעבודה. דאגתם למלא כוס קפה לדרך, אך בשלב מסוים אתם מוצאים את עצמכם בפקק ענק. אתם מביטים מסביב ושואלים את עצמכם האם עומסי התנועה הופכים לקשים יותר? מסתבר שאתם ממש לא לבד, כך עולה מדוח חדש שפורסם ע"י לשכת מפקד האוכלוסין של ארצות הברית.
אילוסטרציה (צילום: AP)
הדוח מצא כי כמות העובדים שיוצאים לעבודה (כלומר, במשרד או כל מקום פיזי אחר, ולא עובדים מהבית) זינק במהלך שנת 2022. זינוק זה תורגם לעלייה של קרוב לדקה במשך הנסיעה הממוצע - עלייה משמעותית כאשר מדובר במאות מיליוני אמריקאים.
למעשה, העלייה מהווה רמז נוסף לכך שאנחנו ממשיכים להתקרב לשגרת החיים שהכרנו לפני משבר הקורונה. לפי הדוח, שיעור האמריקאים שעבדו מהבית ירד מ-18% בשנת 2021 ל-15.2% בשנה שעברה.
לכאורה, רוב העובדים מתקשים להסתגל לחזרה למשרדים, אך יש כאלה שדווקא שמחים מכך - גם אם הנסיעה למקום העבודה מתארכות.
אילוסטרציה (צילום: AP)
מארק בהרנס, אנליסט בחברה גדולה מאורלנדו, החל לנסוע למשרדו בעיר במרץ 2022, לאחר קרוב לשנתיים שבהן עבד מהבית. בחברה זו, מנהליו של בהרנס דורשים מהעובדים שיגיעו למשרד במשך לפחות שלושה ימים בשבוע.
"יש [לעבודה מהמשרד] יתרונות רבים, גם אם מדובר במתכונת היברידית של עבודה מהבית בחלק מימי השבוע. קודם כל אתה לא מבודד, יש לך קצת קשרים חברתיים. אבל גם ברמה המקצועית יש שיפור, כי אפשר לדבר על רעיונות עם עובדים אחרים ולמצוא פתרונות טובים".
בהרנס נוסע למשרד לבד בכל בוקר, ומסתבר שהוא לא היחיד. שיעור העובדים שנסעו לבד (כלומר, לא ב'קארפול' או בתחבורה ציבורית) למקום עבודתם עלה מ-67.8% ב-2021 ל-68.7% בשנה שעברה.
ולמרות זאת, הדוח מבהיר כי קיימים פערים גדולים בנתונים בהשוואה ל-2019 - השנה המלאה האחרונה לפני פרוץ המשבר. בזמנו, שיעור העובדים מהבית עמד על 5.7% בלבד, ויותר מ-75% הצהירו כי נסעו למקום עבודתם לבד.