RFK ג'וניור בדרך להכרזה גדולה על רקע ספקולציות שהוא ירוץ כמועמד עצמאי מטעם המפלגה הליברטריאנית או מפלגה שלישית חדשה.
עורך הדין לאיכות הסביבה והתקווה הנשיאותית לשנת 2024 הודיע אמש על כך שבשבועות הקרובים יעביר "הודעה מרכזית" על רקע ספקולציות כי הוא שוקל לבטל את הריצה למפלגה הדמוקרטית, לאחר שזו מסרבת להעניק לו סיכוי לרוץ מול יקיר הממסד, הנשיא ביידן.
RFK מפחיד מזה זמן את הממסד הדמוקרטי, וזוכה לשבחים מרפובליקנים בלתי-ממסדיים רבים כולל מקשת מגוונת הכוללת תומכי טראמפ, ליברטריאנים, ואפילו סוציאליסטים אמריקאיים.
"אני רוצה לספר לכם עכשיו מה הבנתי אחרי שישה חודשים של קמפיין: יש דרך לניצחון", אמר קנדי בסרטון שהכריז על אירוע מיוחד ב-9 באוקטובר שיערך בפילדלפיה.
"כולנו מכירים בכך שקיימת אפשרות אמיתית לשינוי לאומי והמקור שלה הוא הטוב הטמון בעם האמריקאי", אמר.
החדשות על האירוע הקרוב, שדווח לראשונה על ידי Mediaite, מגיעות כאשר ה-Super PAC התומך בהצעה לנשיאות של קנדי ערך סקר לאומי כדי לאמוד את חוזקו במירוץ היפותטי של שלושה אנשים נגד ביידן והנשיא לשעבר דונלד טראמפ.
בסרטון בן שתי הדקות המודיע על האירוע מתח המועמד לנשיאות ביקורת על שחיתות בממשל משני צידי המסדרון.
הוא גם ביקר את ה"אינטרסים המבוססים של וושינגטון" ואמר שהקמפיין שלו "ישנה את הרגלי הפוליטיקה האמריקאית".
"אני מבין את הדאגה העמוקה שיש לאנשים לגבי הדרך שבה השחיתות השתלטה על הממשלה שלנו. זה ברשות המבצעת. זה בקונגרס. זה בהנהגה של שתי המפלגות הפוליטיות", הוסיף.
ביולי, קנדי, פעילה נגד חיסונים, פגש את יו"ר המפלגה הליברטריאנית אנג'לה מקארדל באירוע בטנסי.
הם דנו באמונות המשותפות שלהם, כולל סביב מנדטים של חיסונים והשבתות מתקופת המגיפה, והשניים בקשר מאז, אמרה מקארדל ל-CNN ביום שישי.
היא אמרה שהיא לא קיבלה התחייבות מקנדי להתמודד כמועמד המפלגה הליברטריאנית.
"לא שמעתי שום דבר רשמי או לא רשמי על כך", אמרה מקארדל ל-CNN.
הניו יורק טיימס דיווח לראשונה על הפגישה בין השניים.
קנדי, שהוא אחיינו של הנשיא לשעבר ג'ון קנדי ובנו של המועמד לנשיאות שנרצח ב-1968 והתובע הכללי של ארה"ב לשעבר רוברט פ. קנדי, ניהל קמפיין שהתקשורת התנכלה לו.
מאז שהשיק את המועמדות שלו לרשת את ביידן באפריל, מסע הבחירות של קנדי זכה למתקפה מהממסד ולא הצליח להשיג אחיזה בקרב הדמוקרטים.
קנדי, ספקן חיסונים, הקים את ''ההגנה על בריאות הילדים'', ארגון שמקדם טענות הקושרות חיסונים לאוטיזם.
באירועי קמפיין, הוא גם מותח לעתים קרובות ביקורת על שחיתות הן במפלגות הפוליטיות והן מצד תאגידים פרטיים וחברות לניהול נכסים, ומצייר את עצמו כמועמד חיצוני שיכול לטפל בשחיתות ולהשיב את הכוח לעם האמריקאי.