הנשיא ג'ו ביידן ממשיך לעמוד לצד ישראל ולגנות בחריפות את ארגון הטרור חמאס, וביום שבת אמר השלטון ברצועת עזה ביצע את "מעשי הטבח הגרועים ביותר בעם היהודי מאז השואה", ועכשיו עוד משתמש בחייהם של העם הפלסטיני.
"יותר מ-1,300 חיים חפים משפע אבדו בישראל, כולל לפחות 27 אמריקאים. ילדים וסבים כאחד נחטפו, כשהם בני ערובה של חמאס", אמר הנשיא במהלך האירוע השנתי של ארגון 'קמפיין זכויות אדם'.
"המשבר ההומניטרי בעזה: משפחות פלסטיניות תמימות – ולרובן המכריע אין שום קשר לחמאס, משמשמות כמגן אנושי".
(צילום: AFP)
ביידן סיפר לקהל כי ביום שישי הוא נפגש במשך שעה עם משחותיהם של 16 אמריקאים שקרוביהם או נעצרים או מוחזקים כבני ערובה ברצועת עזה. המשפחות האבלות סובלות מ"ייסורים" של הלא נודע, אמר.
הנשיא האמריקאי המשיך ואמר כי פעולות חמאס הן "תזכורת לכך ששנאה לעולם לא נעלמת, היא רק מוסתרת, מתחבאת מתחת לסלעים... לפני שבוע ראינו שנאה שמטבאת במעשי הטבח הקשים ביותר של העם היהודי מאז השואה".
מוקדם יותר היום, צה"ל הודיע כי חיל האוויר חיסל מפקד בכיר בכוחות הקומנדו של חמאס, אחד מהגורמים הבכירים ביותר שתכנן את פיגוע הטרור האכזרי ביותר שידעה מדינת ישראל, בה נרצחו למעלה מ-1,300 ישראלים.
חיל האוויר מסר כי מזל"ט פגע והרג את עלי קאצ'י, מפקד פלוגה בכוח נג'בה של חמאס – זאת בזכות מידע מודיעיני שהגיע מהשב"כ. נוסף לכך, צה"ל חיסל את אבו מראד – שהיה ראש חיל האוויר של חמאס.
לפי צה"ל, קאצ'י נעצר על ידי כוחות הביטחון הישראליים בשנת 2005 בגין חטיפה ורצח של אזרחים ישראלים. עם זאת, בשנת 2011 הוא שוחרר מהכלא הישראלי ונשלח לרצועת עזה, זאת במסגרת חילופי השבויים בו שוחרר גלעד שליט.
"על קאצ'י הוביל את הטבח הבלתי אנושי והברברי באזרחים ישראלים ב-7 באוקטובר", נמסר מצה"ל, "הרגע חיסלנו אותו. כל מחבלי חמאס יעמדו באותו גורל".