הגנרל האמריקני בדימוס דיוויד פטראוס, שהוביל את מלחמות ארה"ב בעיראק ובאפגניסטן, אומר כי מתקפת חמאס על ישראל בשבוע שעבר הייתה "גרועה בהרבה מה-9/11".
פטראוס, שכיהן בעבר גם כראש ה-CIA, אמר כי מתקפת הטרור הערבית, שבה נרצחו יותר מ-1,400 ישראלים, גדולה באופן יחסי ממתקפות הטרור על ארה"ב שגבתה את חייהם של אלפי בני אדם ב-11 בספטמבר 2001. "זה שווה ערך לכך שארה"ב תחווה יותר מ-40,000 אבדות, במקום 3,000 האבדות הנוראיות שספגנו בהתקפות של ה-9/11", אמר פטראוס לחדשות CBS, והשווה בין אוכלוסיית שתי המדינות. המומחה הצבאי גם הזהיר את ישראל לחשוב היטב על פעולותיה הקרובות, והזכיר שוב את אירועי ה-9/11 ואת "המלחמה בטרור" של ארה"ב שהציפו את ארה"ב במשך עשרות שנים.
"צריכה להיות אזהרה מהחוויות שלנו בעקבות מתקפת ה-11 בספטמבר", אמר פטראוס.
"על חלק מהפעולות שעשינו, אנחנו מסתכלים אחרת עכשיו. ויגיע זמן שבו חלק מהפעולות שישראל תנקוט יסתכלו גם עליהן בצורה אחרת. אני דווקא חושב שיש מודעות לכך בירושלים", הוסיף.
פטראוס הוסיף כי לישראל יש "מאבק מאוד מאוד קשה" מול חמאס, וטען כי לארגון הטרור יש בבירור רשת מודיעין מתוחכמת בהרבה ממה שהעם היהודי ואמריקה האמינו בעבר.
"מדובר במבצע משמעותי מאוד, והתכנון לבדו היה ניכר מאוד; לאחר מכן, האימון וההצטיידות והצבת הכוחות, ואז ההתנהלות בפועל", ציין פטראוס.
"העובדה שכל זה יכול להתרחש ולא לעורר מוכנות צבאית מוגברת בהרבה היא באמת די מדהימה".
המפקד לשעבר ייחס את הצלחת המתקפה של חמאס ל"שיפור דרמטי" באופן שבו הארגון פועל, לצד יכולתו להימנע ולהוציא לפועל את מבצע איסוף המודיעין של ישראל עצמה.
פטראוס גם העלה בפני גורמים ישראליים רשמיים את השאלה מה הלאה אם הפלישה לעזה תצליח, בהתחשב בכך שהשטח הצפוף הוא ביתם של יותר מ-2 מיליון פלסטינים.
"אם המשימה של הצבא הישראלי היא להשמיד את חמאס, אם אתה צריך להרוס כל מפקדה, אם אתה צריך ללכוד או להרוג את רוב המנהיגים, אם אתה צריך לעשות את אותו הדבר עם רוב לוחמי הטרור האלה, השאלה היא אז, מה אתה עושה עם עזה ברגע שאתה כובש אותה מחדש", אמר פטראוס.
"אי אפשר להתרחק מעזה".
פטראוס אמר כי הוא מזועזע מכך שישראל וארה"ב לא ידעו על המתקפה ההרסנית של חמאס בשבוע שעבר, כאשר ארגון הטרור תיאם סדרה של התקפות רקטות וירי על יישובים.
פטראוס אינו הראשון שמשווה בין ה-9/11 לבין למתקפה חסרת התקדים שספגה ישראל ב-7 באוקטובר.
יום לאחר החורבן, שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן כינה את פעולת הטרור "ה-9/11 שלנו", אך תיאר אותה גם כפיגוע חמור יותר.