כוחות היבשה "מרחיבים את פעילותם הלילה" ו"פועלים בעוצמה רבה... כדי להשיג את מטרות המלחמה", כך מסר תת-ניצב דניאל הגרי לכתבים זמן קצר לאחר שעזה איבדה את החשמל ואת הגישה לאינטרנט הערב - ומיליונים נותרו ללא יכולת לתקשר עם העולם החיצון בזמן שפגזים המשיכו להתפוצץ מעל קן הטרור הגדול בעולם. "צה"ל פועל בכל הממדים כדי להשיג את מטרות המלחמה", אמר והפציר בערבים לעבור לדרום הרצועה "שם הרבה יותר בטוח".
הגרי הוסיף כי הוא מציע "לא לשים לב לשמועות" על עיכוב פלישה קרקעית במאמץ לשחרר בני ערובה. הודעתו באה לאחר שהעיר עזה נפגעה מפיצוצים "חריגים, עזים ומתמשכים" ביום שישי בלילה. "היו סבבים אדירים של ירי טנקים מהמקום בו אנחנו נמצאים", דיווח כריס רוברטסון מ-CNN הממוקם בשדרות, כתב הרשת האמריקאית הוסיף: "סבב אחר סבב של ירי ארטילרי חדר לעזה. דווח על פגיעות מרובות בעיר עזה".
שעות קודם לכן הבטיח שר הביטחון יואב גלנט כי ישראל תפתח בקרוב במתקפה קרקעית "ארוכה וקשה" במטרה להשמיד את חמאס.
לדבריו, הצבא נערך למערכה שתחייב פירוק רשת נרחבת של מנהרות תת-קרקעיות במסגרת המאמצים "לפרק את חמאס". "אנחנו מגיבים באש ויוצרים את התנאים למלחמה המתמשכת", אמר גלנט.
"אני נחוש להביא ניצחון - זה יהיה הסוף של חמאס", אמר גלנט.
עם זאת, הוא ציין כי פלישה קרקעית "תימשך זמן רב" ובעקבותיה תבוא לחימה בעצימות נמוכה יותר ברצועת עזה, כאשר הכוחות הישראליים הורסים "כיסי התנגדות".
ממשל ביידן לא חשף אם יש לו ידע מוקדם על התקדמות צה"ל בפעילותו הקרקעית.
"אני לא מתכוון לדבר על פרטי השיחות שיש לנו עם עמיתינו הישראלים ועל זרימת המידע בינינו", אמר דובר המועצה לביטחון לאומי, ג'ון קירבי שסירב להתייחס לשאלה אם לבית הלבן הובטח כי ישראל שוקלת עד תום את ההשלכות של הגברת התקיפות.
הוא אמר כי הוא "לא מתכוון לדבר על תהליך קבלת ההחלטות שלהם". "הם צריכים לדבר על זה, והם צריכים להיות מסוגלים לענות על השאלות לגבי תקינות התכנון שלהם והאפקטיביות של הביצוע שלהם", הוסיף.
מאות אלפי חיילים נערכים בינתיים לאורך הגבול וממתינים לפקודה.
אולם הממשלה עיכבה את פעולתה הקרקעית על רקע משא ומתן לשחרור 224 האזרחים שנלקחו כבני ערובה במתקפת הפתע ב-7 באוקטובר.
במקום זאת, צה"ל ביצע תקיפות "ממוקדות" ברצועת עזה, ותקיפה קרקעית שנייה ברציפות ביום חמישי בלילה, כשכלי רכב משוריינים וכלי טיס אחרים הגיעו לאזור שמחוץ לעיר עזה.
גורמים רשמיים טענו כי אמש הותקפו 250 מטרות חמאס באזור, כולל מרכזי פיקוד, מנהרות ואתרי שיגור.
עוד נמסר כי חיילים משייטת 13 תקפו חמושים מהים מול דרום רצועת עזה, ופגעו במתחם המשמש את כוחות הקומנדו הימי של חמאס.
ההחלטה "להרחיב" את הפעילות הקרקעית התקבלה לבסוף ביום חמישי בלילה, לאחר שהשיחות על שחרור אפשרי של בני ערובה הגיעו למבוי סתום.
שעות ספורות לפני שצה"ל הזהיר מפני פלישה קרקעית מתקרבת, ממשלת חמאס הודיעה ביום שישי כי ישראל "ניתקה את התקשורת ואת רוב האינטרנט", והותירה 2.3 מיליון פלסטינים מנותקים מהעולם ואחד מהשני.
פאטל, חברת הטלקום הפלסטינית, מסרה גם היא כי ההפגזה הישראלית ביום שישי בלילה הרסה את "כל הקשרים שנותרו בין עזה לעולם החיצון", ואילו הסהר האדום הפלסטיני, שירות החירום העיקרי בעזה, טען כי נותק מחדר המבצעים שלו ברצועה בגלל הפסקת האינטרנט. חמאס קורא כעת לעולם "לפעול מיד" כדי להפסיק את ההפצצות הישראליות על עזה".
"אנו קוראים למדינות הערביות והמוסלמיות ולקהילה הבינלאומית לקחת אחריות ולפעול באופן מיידי כדי לעצור את הפשעים וסדרת מעשי הטבח נגד עמנו", נמסר בהודעת ארגון הטרור.
אך אם נותקה התקשורת, מעניין איך עדיין שומעים אותם?