טהרן מזהירה כי ארגון הטרור האנטי-ישראלי נערך "ללחוץ על ההדק"; בינתיים לבנון ועיראק מנסות לפעול למניעת הסלמה בסכסוך באזור
על רקע דיווחים על פלישה ישראלית מוגבלת לעזה ולחימה קרקעית בין כוחות צה"ל לחמאס, שר החוץ האיראני חוסיין אמיר עבדאללהיאן אמר היום (שישי) כי "חיילים לבנונים ופלסטינים הנאמנים לטהרן מוכנים 'ללחוץ על ההדק', במקרה של פעולה קרקעית ישראלית בעזה".
חבר הפוליטביורו של חמאס, עיזאת א-רישק, הגיב גם הוא לדיווחים ואמר: "אם [בנימין] נתניהו יחליט להיכנס לעזה הלילה, ההתנגדות מוכנה היטב".
"ישראל פתחה זה עתה במלחמה קרקעית בעזה", כתב שר החוץ הירדני איימן ספדי בעמוד הטוויטר שלו והוסיף: "התוצאה תהיה קטסטרופה הומניטרית לשנים הבאות".
בינתיים גובר הלחץ על ממשלת לבנון להימנע מעימות עם ישראל.
מקורות בלבנון אמרו לעיתון הערבי הבריטי "א-שרק אל-אווסט" כי ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, עדיין מאמין שחיזבאללה יפעל באופן רציונלי, בהתחשב במצב המתמשך במדינה.
כלי תקשורת אחרים עודכנו גם כי חיזבאללה, בראשות חסן נסראללה, מבצע הערכת מצב צבאית בגבול ישראל כדי לגבש תוכנית לצמצום מספר הנפגעים בשורות הארגון תוך בחינת השימוש הישראלי במל"טים צבאיים.
לדברי אחד הגורמים, חיזבאללה נערך ליותר מתרחיש אחד, בהתבסס על תוצאות המלחמה בעזה, למרות האמונה של הארגון ביכולתו של חמאס להחזיק מעמד במשך חודשים נגד ישראל.
מקורות עיראקיים בבגדאד מסרו לעיתון הבריטי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי ראש ממשלת עיראק, מוחמד אל-סודאני, קיים ביומיים האחרונים שתי פגישות, אחת עם גורמים פוליטיים שיעים-עיראקיים ואחת עם "גדודי חיזבאללה בעיראק".
בפגישות אלה הדגיש אל-סודאני את הצורך להפסיק את התקיפות נגד הכוחות האמריקאים באזור, אך לא הצליח להגיע להסכמה עם הפלגים, שהדגישו כי לנוכח ההסלמה בעזה יימשכו התקיפות נגד הכוחות האמריקאים.
על פי אותם מקורות, א-סודאני פנה עתה לאיראן בניסיון להפסיק את התקיפות נגד המטרות האמריקאיות, כאשר המגעים העיראקיים-איראניים המתמשכים נועדו להגיע לפתרון הדדי בנושא.
בקביל, דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ון קירבי, סירב להתייחס לדיווחים לפיהם החלה המתקפה הקרקעית של ישראל, אך הדגיש כי ארה"ב ממשיכה לתמוך בישראל.
"ארה"ב שאלה את ישראל על מטרותיה, האסטרטגיה שלה וכיצד הסכסוך הזה צפוי להסתיים", אמר קירבי והוסיף כי ארה"ב תתמוך בהפסקת אש מקומית בין ישראל לחמאס אם המהלך יאפשר עסקת חילופי שבויים.
קירבי ציין עוד כי ארה"ב אינה מעוניינת בעימות עם איראן ואמר כי הפעולות האמריקניות בסוריה ובעיראק נועדו למנוע תקיפות עתידיות.