הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חברת הנדל"ן שהקים היזם הישראלי פשטה רגל - אבל הוא עדיין אחד המיליארדרים הכבדים בניו יורק
הוא נחשב היה לילד הפלא של עולם הנדל"ן האמריקאי, אך הסטארט-אפ הבינלאומי שהקים חטף מכה קשה, איכשהו, הוא דווקא נקנה בזמן ומתהדר בהון של קרוב ל-2 מיליארד דולרים

מייסד ומנכ"ל WeWork לשעבר, אדם נוימן, הצליח לשמור על הונו בסך 1.7 מיליארד דולר, כאשר הסטארט-אפ שייסד התמודד עם שלל צרות שהסתיימו עם פשיטת רגל השבוע.

כאשר ענקית העבודה המשותפת פתחה ביום שני בהליכי הפשיטה, היו לה התחייבויות בסך 19 מיליארד דולר ונכסים בסך 15 מיליארד דולר, לפי בלומברג.

ניתן לייחס את יכולתו של נוימן לשמור על שווי נקי כה גבוה למניות בשווי 245 מיליון דולר שקיבל כשהודח מתפקידו ב-2019 בגלל דיווחים על התנהגותו המוזרה.

לנוימן נמסרו גם 200 מיליון דולר במזומן כחלק מחבילת עזיבה מתוקה, אם כי הוא נותר עם מוניטין חבוט בעקבות דיווחים על פרשיות ספוגות אלכוהול וחבילות מריחואנה שנמצאו במטוסו הפרטי.

הבכיר בן ה-44 הצליח גם להוציא מהחברה כמויות עצומות של מזומנים לפני שנקלעה לאבדון כלכלי, כולל במהלך המיזוג עם חברת רכישה למטרות מיוחדות שעזרה לחברה לצאת להנפקה.

התשלומים לנוימן כללו הסכם אי תחרות בסך 185 מיליון דולר, תשלום פשרה בסך 106 מיליון דולר ו-578 מיליון דולר שהתקבלו עבור מניות שנמכרו על ידי נוימן ל-SoftBank, כך עולה מהמסמכים.

הגשת המיזוג, שהזכירה את שמו של נוימן 197 פעמים, כללה גם הלוואה בסך 432 מיליון דולר מ-Softbank - קבוצת הטכנולוגיה היפנית שמחזיקה בכ-60% מ-WeWork.

עם זאת, בעלות על 10% ממניות WeWork פירושה שנוימן לא תמיד יצא בקלות: כשהחברה יצאה להנפקה באוקטובר 2021, לנוימן היה הון של 2.3 מיליארד דולר, כשכמעט שליש מהונו קשור בסטארט-אפ שהקים.

מחיר מניית WeWork ירד מאז ביותר מ-99%. נוימן כינה את נפילת החברה "מאכזבת" בהודעה שפורסמה ביום הגשת פשיטת הרגל.

"זה מאתגר עבורי לצפות מהצד מאז 2019 כש-WeWork לא הצליחה לנצל מוצר שרלוונטי היום יותר מאי פעם", הוסיף.

יש לא מעט רעש כי נוימן ו-WeWork יוכלו לעשות סוג של מפגש מחודש, אמרו לבלומברג אנשים המעורים בנושא.

הצהרתו של נוימן השאירה דלת פתוחה לאפשרות זו.

"עם האסטרטגיה והצוות הנכונים, ארגון מחדש יאפשר ל-WeWork לפעול בהצלחה", אמר.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

בינתיים, מאז שעזב את WeWork, נוימן נשאר מתחת לרדאר כשהוא בונה סטארט-אפ חדש, 'Flow' - כרגע, מיזם השונה בתכלית מהשיא של WeWork, כשבשיאה הוערכה ב-47 מיליארד דולר.

Flow - מיזם טכנולוגי נדל"ני שנשבע לפתור אי שוויון בשוק הדיור להשכרה - קיבל השקעה בסך 350 מיליון דולר מחברת ההון סיכון אנדריסן-הורוביץ לפי שווי של מיליארד דולר באוגוסט 2022 עוד לפני תחילת הפעילות,.

מאז ההשקה ב-2022, על פי הדיווחים, הפלטפורמה בנתה פורטפוליו של 3,000 יחידות באזורי המטרו הגדולים בארה"ב, הודות ליכולתה של נוימן לרכוש מניות רוב בבנייני דירות בשווי של עד מיליארד דולר, לפי פורבס.

בלומברג מסר שלא ניתן לקבוע את כמות ההשקעה של נוימן עצמו ב-Flow, כלומר הונו עשוי לעלות על 1.7 מיליארד הדולר הרשומים כיום במדד המיליארדרים.

נוימן השקיע זה מכבר בנדל"ן, כולל כאשר חטף דירות מסוגננות בשכונת גראמרסי פארק במנהטן, ושילב שתי יחידות בקומה העליונה ב-78 Irving Place כדי ליצור מתחם גדול יותר.

עם זאת, הוא ניסה למכור את הטריפלקס שלו בניו יורק עם שישה חדרי שינה מאז 2020, והעמיד אותו למכירה לראשונה ב-2020 תמורת 37.5 מיליון דולר לאחר שניסה בשקט לקנות אותו מחוץ לשוק ב-2019.

כאשר הקורונה הגיעה, נוימן משך את הדירה מהשוק לפני שהכניס אותה שוב בשנה שעברה במחיר 32 מיליון דולר.

המחיר עבור המשכן המפואר - הכולל גישה למעלית עם מפתח, מרפסת גג פרטית וגרם מדרגות לולייניות עם רקיע - עלה בחזרה ל-36 מיליון דולר.

באותו בניין רכש נוימן גם שתי דירות בקומה הראשונה תמורת 7.2 מיליון דולר, שעל פי הדיווחים עדיין בבעלותו.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE