הנהלת בית ספר ציבורי, הממוקם בבית כנסת יהודי בלוס אנג'לס, הדיחה שני מורים שלימדו את תלמידי כיתות א' "שיעור על רצח העם בפלסטין".
המורים מועסקים על ידי בית הספר Citizens of the World Charter, לו יש כיתות לימוד בבית הכנסת 'עדת ארי אל' שבסן פרננדו ואלי.
(צילום: Getty Images)
ימים לאחר הטבח האכזרי שביצעו מחבלי חמאס בתושבי העוטף, בית הכנסת תלה דגלי ישראל כהבעת סולידריות עם העם היהודי.
הרב בריאן שולדנפריי, שערך ביום שישי מסיבת עיתונאים, הסביר כי ב-16 באוקטובר הוא קיבל אימייל ממנהל בית הספר שהביע חששות של "מורים מסוימים" ושאל מתי יוסרו הדגלים.
"אני יודע שזה הזמן לחזק את הקהילה שלך, ואולי לשם כך נועדו הדגלים, אבל האם אתה יודע למשך כמה זמן הם יהיו תלויים?", שאל המנהל. הרב שונלדנפריי לא התנצל, וטען כי השאלה הזו פוגענית, כמו שהייתה אם מישהו היה מבקש להוריד את דגלי ארה"ב אחרי פיגועי ה-11 בספטמבר.
זמן קצר לאחר מכן, כפי שסיפר הרב, הוא התוודע לקיום שיעורי "זכויות אדם" שהועברו על ידי אותם 'מורים מסוימים' שהתלוננו על דגלי ישראל.
"אחרי השיעור, אחד המורים שיתף בגאווה באינטסגרם, ואני מצטט, 'עשיתי היום שיעור על רצח העם בפלסטין עם תלמידי כיתות א... הרגע האהוב עליי היה שילד אמר: 'מה אם רק יחזירו את האדמה לפלסטין וימצאו מקום אחר לגור בו?'".
אחרי הסערה הציבורית, בעיקר בקרב הורים יהודים וישראלים מקומיים, שני המורים הודחו מתפקידם במוסד הספציפי – אם כי לא פוטרו לחלוטין מעבודתם.
מנכ"לית בתי הספר הציבוריים CWC, מליסה קפלן, התנצלה והבטיחה חקירה יסודית: "אנחנו מגנים באופן חד משמעי את הפוסטים של חברי הצוות שלנו, כולל השימוש במילה 'רצח עם' כדי לתאר את תגובת ישראל... אנו גם מגנים את הרעיון המטריד שיהודים צריכים לעזוב את האזור, ואנו מגנים בחריפות כל שיעור שיוצר הטיה או פחד בקרב תלמידנו".