סקר חדש של הפייננשל טיימס סיפק פסק דין נוקב על המדיניות הכלכלית של הנשיא ג'ו ביידן, כאשר רק 14% מהמצביעים האמריקאים מרגישים טוב יותר מבחינה כלכלית מאז תחילת כהונתו - סנטימנט שעשוי להוות אתגר משמעותי לתקוותיו של ביידן להיבחר מחדש, על רקע ספקנות נרחבת לגבי הרקורד הכלכלי של ממשלו.
הסקר מגלה כי כמעט 70% מהמצביעים מאמינים שהאסטרטגיות הכלכליות של ביידן פגעו או לא השפיעו כלל על הכלכלה האמריקאית. 33% סבורים שמדיניותו "פגעה מאוד בכלכלה".
בניגוד לכך, רק 26% רואים במדיניותו כ'בעלת תועלת'.
האינפלציה, קוץ עיקש עבור ממשל ביידן, ממשיכה להיות הדאגה העיקרית.
כ-82% מהנשאלים ציינו את עליית המחירים כגורם הלחץ הפיננסי הגדול ביותר עליהם, המאפיל על הישגי הממשל בצמיחת משרות והתרחבות כלכלית.
"כל קבוצה - דמוקרטים, רפובליקנים ועצמאיים - מציינת את עליית המחירים כאיום הכלכלי הגדול ביותר. וכמקור הגדול ביותר ללחץ פיננסי", אמר אריק גורדון מאוניברסיטת מישיגן - שהדגיש כי הדאגה מהאינפלציה חוצה קווים פוליטיים - לדעתו, אלה "חדשות רעות עבור ביידן."

למרות ירידה משיאי האינפלציה שנרשמו בשנה שעברה, המחירים ממשיכים לעלות משמעותית, ועדות לכך היא עלייה של כ-3.7% במדד המחירים לצרכן לעומת אשתקד.
לחצים אינפלציוניים אלה אילצו כ-65% מהמצביעים לקצץ בהוצאות לא חיוניות, ועוד יותר ממחצית האמריקנים הפחיתו את ההוצאות על צרכים יומיומיים.
בעוד המפלגה הדמוקרטית חגגה לאחרונה ניצחונות במדינות מפתח, ממצאי הסקר, בשילוב עם סקרים ארציים אחרים, מצביעים על אתגרים פוטנציאליים עבור ביידן במאצ'-אפ היפותטי מול טראמפ.
כאשר רק 40% מהמצביעים מאשרים את תפקודו של ביידן ביצירת משרות ו-36% מאשרים את טיפולו בכלכלה.
לא יפלא אם כן כי עולות שאלות בתוך המפלגה הדמוקרטית לגבי כדאיותו כמועמד לנשיאות.