יקירי המפלגה הדמוקרטית כמו יו"ר ה-DNC לשעבר דונה ברזיל הצטרפו לקמפיין תקשורתי שהחל צובר תאוצה במטרה לחסל את ג'ו ביידן לקראת הבחירות הבאות.
ברזיל מצטרפת לשורותיהם של דיוויד אקסלרוד וביל קריסטול, שהראשון מהם הציע לביידן "לצאת או לצאת מהדרך", וקריסטול - ניאוקון התומך בתנועת NeverTrump™ - אף אמר כי "הגיע הזמן שביידן יודיע שלא יתמודד ב-2024". השניים הגיבו לסקר של הניו יורק טיימס מתחילת נובמבר, שהראה כי טראמפ 'מנגב את הרצפה' עם ביידן ב-5 מתוך 6 מדינות מפתח בהן ניצח ביידן ב-2020.
על כך השיבה ברזיל: "תראה, אנשים חושבים שג'ו ביידן אולי מבוגר מדי. הם צודקים!"
"אולי?" השיב מאהר.
"כל אחד מזדקן אחרת", המשיכה.
"ואתם יודעים, - בטי ווייט חיה עד גיל 99. מיק ג'אגר עדיין מזיז את התחת".
מאהר אמר רגעים לאחר מכן; "האם אני חושב שג'ו ביידן יכול לעשות את העבודה? בהחלט".
"אני לא חושב שהוא יכול לזכות בתפקיד. וזה מה שחשוב לי. הוא הולך להפסיד".
צפו:
� Now Even Bill Maher is Throwing in the Towel on Biden’s 2024 Run
— Chief Nerd (@TheChiefNerd) November 18, 2023
“I don’t think he can win the job and that’s what I care about. He’s going to lose.” pic.twitter.com/9zVXi37ld2
מאהר התייחס גם לשאלה מדוע טראמפ מצליח כל כך בסקרים.
"טראמפ ''הורג את זה'' - לא רק בתוך המפלגה, הוא מכה גם את ביידן בכבדות בסקרים ארציים", אמר - והשתמש בוועידת שיתוף הפעולה הכלכלי אסיה-פסיפיק שנערכה השבוע בסן פרנסיסקו כדוגמה למפלות פומביות שפוגעות בדמוקרטים.
"שימו בצד את העובדה שאתה מנקה רק כשיש לך חברה שמגיעה", אמר בציניות על ביקורו של הנשיא שי.
"אז הם ניקו [את סן פרנסיסקו], הם מוציאים נוודים מהרחוב, את חסרי הבית. חס וחלילה שהבחור ששולח לנו את הפנטניל יראה מישהו על פנטניל".
Bill Maher on the cleanup for APEC, fentanyl, and specifically China President Xi --> "God forbid the guy who sends us the fentanyl sees someone on fentanyl..." pic.twitter.com/DyeTRwY44b
— FriscoLive415 (@friscolive415) November 18, 2023
השבוע ציינו גם ב"בלומברג" בעל הנטייה הדמוקרטית-מתונה כי ביידן, שביום שני ימלאו לו 81, הוא 'עתיק'.
"בעוד הבית הלבן מתעקש שביידן בריא מספיק כדי לשמש כמפקד העליון, סקרים אחרונים מראים שהוא מפגר אחרי טראמפ במדינות מפתח מתנדנדות, כאשר הבוחרים מציינים חששות עמוקים לגבי בריאותו וחדותו".
"סקר של בלומברג ניוז/מורנינג קונסלטינג החודש מצא כי מצביעים בשבע מדינות מתנדנדות נוטים יותר לקשר זיקנה לביידן מכל נושא אחר".
"בשאלה פתוחה שנשאלה על מה שמעו על המועמדים לאחרונה, מאות נשאלים ציינו את גילו של ביידן. פחות מתריסר עשו את אותו הדבר עבור טראמפ".
"התפיסות הללו ניזונו מרגעים בעלי פרופיל גבוה, כולל נפילתו בטקס סיום של אקדמיית חיל האוויר, מעידות במדרגות בעלייה למטוס אייר פורס וואן, הגילוי שהוא משתמש במכשיר רפואי כדי לסייע לנשימתו במהלך השינה, וסדרה של גידופים מילוליים".
"יחד, הם ליבו אי-נוחות בקרב הדמוקרטים מכך שהאיש שהציב את עצמו כמחסום נגד חזרתו של טראמפ הוא רק מחלה או פציעה אחת מדרדרור הקמפיין שלו – והאומה – לאסון", נכתב.
ויש גם את ישראל
על פי סקר חדש של NBC News, מעמדו של ביידן הגיע לשפל חדש על רקע המלחמה בין ישראל לחמאס, כאשר דמוקרטים רבים מתנגדים לתמיכת הממשל האמריקני בישראל.
NBC News Poll: Biden's standing hits new lows amid Israel-Hamas war pic.twitter.com/gzuX5YiTNN
— John Hudson (@John_Hudson) November 19, 2023