מכונאי מטוסים מדרום פלורידה שגופתו המבותרת נמצאה זרוקה באוורגליידס נרצח בשל חוב של 315,000 דולר, כאשר אחד משלושת האנשים שנאשמו ברציחתו היה חייב לו סכום עצום זה, כך עולה ממסמכי בית משפט חדשים.
הרשויות הודיעו ביום שני על המעצר בגין חטיפתו ורציחתו של סורן סיטל בן ה-36, שעבד כמכונאי בנמל התעופה אופה-לוקה ובנמל התעופה האקזקיוטיבי של פורט לודרדיהיל, כמו כן היה לו גם עסק לזיקוקים שם הכיר לפחות שניים ממבצעי הפשע.
(שלושת החשודים ברצח, מימין לשמאל - אבין "סמולס" סיטארם, סומג'יט כריסטופר סינג, גאווין האנטר - באדיבות משרד השריף של מחוז ברוורד)
חבר מושבעים פדרלי הגיש את כתב התביעה ביום שני כנגד שלושת החשודים.
אבין "סמולס" סיטארם בן ה-24.
סומג'יט כריסטופר "ליל כריס" סינג בן ה-29.
וגאווין האנטר בן ה-18.
שלושתם מואשמים ברצח, מזימת חטיפה, חטיפה, ושיבוש מהלכי משפט.
על פי תצהיר שפורסם ביום שלישי, גופתו המפורקת חלקית של סיטל נמצאה ב-21 בנובמבר באזור מיוער בשמורת Big Cypress עם פצע ירי בראשה.
הקשר האחרון עימו נעשה באמצעות שיחת טלפון שערך עם חברתו ב-2 בנובמבר, לאחר מכן משפחתו דיווחה כי נעדר שכן לא חזר הביתה ואף לא הופיע למקום עבודתו.
בתצהיר נאמר שסיטל, סיטארם וסינג כולם הכירו אחד את השני מעבודתם המשותפת בעסקי הזיקוקים.
ב-2 בנובמבר, סיטל שהיה הבוס, וסיטארם, שהיה אחד מעמיתיו עמדו בקשר עד שהטלפון של סיטל נפל מהרשת באותו הלילה.
מה שידוע הוא שבשלב מסוים ב-2 בנובמבר, סיטארם שלח לסיטל תמונה של מפתח הנמצא בתוך מגירה ושלאחר מכן הטלפון של סיטל גם יצר קשר עם סינג באותו הערב.
הטלפון של סיטל הראה שלאחר שעזב את מקום עבודתו הוא בילה באזור עסק מערכות אוורור שפועל במחוז ברוורד ואשר מופעל על ידי סינג.
הטלפון שלו נותר בקרבת בית העסק עד שנותק מהרשת.
רישומי ה-SunPass הראו שהרכב שבבעלותו של סיטל נגרר בליל האחרון לחייו מאזור עסק מערכות האוורור בסביבות השעה 2:15 לפנות בוקר ב-3 בנובמבר על ידי גרר שחור לא מסומן שננהג על ידי עובד של בן דודו של סינג.
מאוחר יותר ב-3 בנובמבר, צילומי אבטחה אף הראו את סיטארם וסינג קונים עגלת פסולת בנפח 96 ליטרים ב'הום דיפו'.
בבוקר ה-4 בנובמבר, הטלפון של סיטארם. נע מערבה בסמטת אליגטור לכיוון השמורה בה התגלתה מאוחר יותר גופת הקורבן.
סיטארם אמר בתחילה לרשויות אכיפת החוק כי היה חולה בביתו במשך כל ליל ה-2 בנובמבר, אך מאוחר יותר הודה כי הוא וסינג פיתו את סיטל מכיוון שסינג אמר שהקורבן חייב לו חוב כסף גדול.
כאשר סיטל הגיע לבית העסק, אדם שלישי, ככל הנראה האנטר, ירה בו והרג אותו.
אולם רשויות אכיפת החוק מצאה את המחברת של סיטל הקשורה לעסקי הזיקוקים שלו, והיא הראתה שסינג חייב לו כ-315,000 דולר.
חברתו של סיטל אמרה כי הוא החל בניסיון לגבות את חובותיו.
סיטארם וסינג נעצרו עוד ב-21 בנובמבר, והאנטר נעצר ביום שישי האחרון, כך עולה מהרישומים.
עמוד הפייסבוק סיטארם הראה כי הוא פרסם עלוני 'נעדר' עבור סיטל בימים שלאחר היעלמותו.
עורך דינו של סיטארם פרסם הצהרה ביום שלישי.
"אנו שולחים את תנחומינו הכנים למשפחת סיטל. זה עדיין מוקדם מאוד, אבל אני בקשר שוטף עם הממשל מאז מעצרו של מרשי, ועובד במרץ עם הממשל כדי להבין את ההאשמות ולהגיע לפתרון צודק ומהיר בעניין זה. עניין רציני", נכתב בהודעה.