טרנסג'נדר (אישה שהפכה לגבר) תובע את סוכנות הדוגמנות שלו בניו יורק על אפליה, בטענה שזו חיסלה לו את הקריירה משום שלאחר ביצוע הליך שינוי מגדריהסוכנות תייגה אותו כ"לא מספיק גברי" כדי לעבוד באופנת גברים.
פרנסס קומב בן ה-30, דוגמנית מסלול קנדית לשעבר שהפכה לגבר, הגיש תביעה פדרלית בטענה ש'מוזה מודלס ניו יורק' והעומד בראשה קונור קנדי, פגעו בזכויות האזרח שלו.
קומב תובע יותר מ-300,000 דולר בגין אובדן הכנסה ופיצויים בגין עוגמת נפש עקב נזק למוניטין ולקריירה שלו.
"זה לא מפתיע שדוגמניות מפתחות את המראה שלהן, ואני התקדמתי לכיוון יותר אנדרוגיני במשך די הרבה זמן", אמר לדיילי ביסט, בהצהרה.
מי שהיתה דוגמנית עילית לשעבר סיפר כי כמה דוגמנים אחרים - גברים ונשים כאחד - ב'מוזה מודלס' נעו גם כן לעבר מראה אנדרוגיני, אך לא זכו לדחייה.
(צילום: NYPOST)
קומב, שדיגמנה כאישה עבור מארק ג'ייקובס וגוצ'י, אמר כי סיפר לסוכנות שהוא לא רוצה יותר לדגמן כנקבה.
בשלב זה ביקש "עבודה גברית", אך מוזה לכאורה "סירבה" ו"ביטלה באופן קונסטרוקטיבי" את החוזה, על פי התביעה.
"אנחנו נשלח אותך לעבודות נשים ותצטרך להפריד בין החיים הפרטיים שלך לחיי העבודה שלך", טען כי נאמר לו.
זמן קצר לאחר מכן, קומב ארגן לעצמו צילומים דיגיטליים חדשים כדי "למתגו מחדש כדוגמן א-בינארי".
בזמן הצילומים, הוא טוען שמחלקת ההלבשה של מוזה סירבה לאפשר לו ללבוש בגדי גברים ו"התעקשה" שילבש ביקיני.
בינואר 2022 הוא ערך סט צילום משלו שבו נראה כגבר, את התמונות הציג לסוכנות כחודש לאחר מכן.
בשלב זה קומב גם החל לקחת טסטוסטרון, מה שגרם למראה גברי יותר, כך לפי התביעה.
כמה חודשים לאחר מכן הוא נקרא לפגישה עם ראשי החברה שמסרו לו כי המראה שלו "אינו מספיק גברי" כדי להיכלל ברשימת הדוגמנים של הסוכנות.
זמן קצר לאחר מכן, קומב חווה "צניחה מהירה" בעבודה ובהכנסה.
הוא עזב לאחר מכן את החברה, שבה עבד מאז 2011, בטענה כי "נאלץ להתפטר" מכיוון שהחברה לא איפשרה לו לעבוד בתחום הדוגמנות הגברית.
כיום הוא עובד כמודל גברי עבור WE Speak Model Management.
עורך דינו של קנדי כינה את התביעה "פגומה מבחינה משפטית" בהצהרה לדיילי ביסט ביום רביעי.
"מוזה ייצגה את פרנסס קומב במשך יותר מ-10 שנים כדוגמנית. זה מפתיע ומאכזב שפרנסס הגיש את התביעה הזו, אחרי עשור של עבודה משותפת", אמר עורך הדין קרלוס קרוואחאל.
"אנו מצפים לנקות את מוזה מכל אשמה לכאורה".