אדם שנמצא ברשימת המבוקשים של קליפורניה כבר כמעט שנתיים, אחרי שבפעם האחרונה שניסו לעצור אותו הוא התנגש עם המשאית שלו בניידות משטרה נעצר בלוס אנג'לס ביום חמישי לאחר שניסה להימלט שוב על ידי אותה טקטיקה.
ג'ורג' 'רנד' אקריי בן ה-38 מוודלנד הילס, נעצר ביום חמישי בסביבות השעה 12:20 בצהריים, בבלוק 21000 בשדרות ונטורה בוודלנד הילס. כך נמסר ממשרד השריף המקומי.
אקריי היה מבוקש על ידי הרשויות מאז אפריל 2022, לאחר שלא התייצב לדיון בבית המשפט במועד שנקבע לו, בגין 21 סעיפים של גניבה, מה שהוביל לחמישה צווים שהונפקו עבור מעצרו.
(צילום: Shutterstock)
חודש לאחר היעלמותו, אקריי אותר באזור מרוחק בלנקסטר, על ידי בלשים מיחידת החקירות של מורפארק שבמחוז ונטורה. כאשר הם ניסו לעצור אותו, החשוד האיץ את ה"משאית הגדולה" איתה נסע, והתנגש בכל אחד מכלי הרכב של השוטרים, וגרם לפציעתו הקשה של אחד מהקצינים.
אקריי הצליח להימלט, מה שהוביל לצו נוסף שהונפק במחוז לוס אנג'לס בגין תקיפת שוטר עם נשק קטלני.
החקירה נמשכה במהלך השנה שלאחר מכן, ומאוחר יותר הבלשים קבעו שלאקריי יש מספר זהויות מזויפות וגנובות, מסמכים מזויפים וכי הוא שינה מעט את המראה שלו כדי להסתיר את זהותו. חברתו, שזוהתה כקריסטין רובינסון בת ה-30, סייעה במאמצים האלה.
ביום חמישי האחרון, חוקרים ממשרד השריף של מחוז ונטורה איתרו את אקריי וניסו לעצור אותו, וגם הפעם הוא ניסה להימלט על ידי התנגשות ברכבי הביטחון.
בעקבות כך, השוטרים השתמשו באמצעים 'לא קטלניים', שלא נחשפו לציבור, כדי להסיר אותו ממושב הנהג ובכך "למנוע ממנו להמשיך ולסכן את חיי הבלשים והציבור".
וכך לבסוף, אקריי נעצר וכעת הוא מוחזק ללא אפשרות לשחרור בערבות, במתקן המעצר במחוז ונטורה. זוגתו, רובינסון, נעצרה מאוחר יותר והיא מוחזקת בכלא בערבות של 10,000 דולר.