יום שני השלישי בינואר, זה מלפני יומיים, מכונה 'יום שני הכחול' – והוא נבחר ליום המדכא ביותר בשנה.
אז אמנם הוא כבר מאחורינו, אבל זו סיבה טובה להזכיר עד כמה ואיזה אוכל משפיע ישירות על מצב הרוח שלנו.
(צילום: Getty Images)
מחקרים רבים הוכיחו כי תזונה אשר מתמקדת בפירות, ירקות, שומנים בריאים ודגנים מלאים, לא רק שומרת על בריאות הגוף, אלא אף מזינה את המוח שלנו.
סלמון נחשב לאחד המזונות הטובים ביותר שכדאי להוסיף לתזונה השבועית. הדג הוא עשיר בחלבון ובחומצות שומן אומגה 3, והוא מקור נהדר ליתרונות תזונתיים נוספים, כמו המינרל סלניום וויטמינים מקבוצת B.
מכל היתרונות המגיעים מסלמון, אומגה 3 במיוחד נחשבת כמסייעת לשיפור מצב הרוח ולמניעת דיכאון. הדג גם ידוע כמפחית דלקות, שלטענת מומחים מסוימים המצב הרפואי עלול להוביל למחשבון דיכאוניות.
תרד וקייל הם מלאים בוויטמינים ומינרלים, ומציעים שורה ארוכה של יתרונות בריאותיים. העלים הירוקים הללו עשירים במגנזיום – מינרל אשר ידוע כמגביר את תפקוד המוח ומשפר את מצב הרוח. זאת נוסף לאומגה 3 שיש בהם, וכפי שנכתב קודם, מדובר בחומצות שומן נהדרות לגוף ולנפש.
שקדים הם אגוזים עם מקור מצוין לחומרים מזינים. כחטיף או כחלק מהבישול, הוא נחשב לשומן בריא שהוכח כמסייע לבריאות המוח.
האגוז גם עמוס בטירוזין, חומצת אמינו חיונית לגוף, אשר ידוע כמונע ירידה בתפקוד הקוגניטיבי, ועוזר במיוחד עם מתחים נפשיים.
אם אתם רוצים קצת מתוק כדי לעודד את עצמכם – כדאי שתמנעו משוקולד חלב וממתקים אחרים, ותבחרו בשוקולד מריר עם לפחות 70% קקאו.
בגלל שיש לו רמות גבוהות של קקאו, הוא מלא בנוגדי חמצון אשר מועילים להורדת לחץ הדם, משפרים את רמות הכולסטרול ומפחיתים את הסיכון למחלות לב.
יתרה מכך, השוקולד המריר עמוס בפוליפנולים, שהם בעלי תכונות נוגדות חימצון שהוכחו כמפחיתות מתח ומקלות על חרדה.
ולבסוף – פירות יער, שהם מקור טעים לחומרים מזינים. הם עשירים בפלבנואידים, המסייעים בוויסות מצב הרוח, שיפור הזיכרון והפחתת דלקות.