האח הראשון ג'ים ביידן אמר לקונגרס בשבוע שעבר כי האנטר ביידן קיים פגישה שלא נחשפה בעבר עם פטריק הו, בכיר בתאגיד האנרגיה הסיני CEFC China Energy - ששבועות קודם לכן שילם להאנטר וג'ים ביידן כ-5 מיליון דולרים כחלק ממיזם משותף שנועד למצוא משקיעים עבור החברה הסינית, כך מדווח ה-Washington Free Beacon.
האנטר התייחס בעבר להו כ"פאקינג מפקד הריגול של סין" בהקלטת אודיו מה-11 במאי 2018, שנמצאה על ידי The National Pulse לפני שלוש שנים.
בתצהיר שסיפק לקונגרס בחודש שעבר, ג'ים ביידן סיפר כי הוא ליווה את האנטר להונג קונג בספטמבר 2017 כדי לקיים את הפגישה עם הו...
ההסדר של משפחת ביידן עם CEFC China Energy עורר דאגות ביטחוניות בגלל הקשרים של החברה למודיעין הצבאי הסיני.
מתווכים עבור CEFC China Energy פנו להאנטר ביידן ב-2015, כשאביו היה סגן הנשיא, לגבי עסקאות אפשריות.
לדברי ג'ים ביידן, הוא והאנטר ביידן אכלו ארוחת צהריים "נעימה" בהונג קונג עם הו, ששימש גם כראש ועדת קרן האנרגיה של סין, צוות חשיבה הממומן על ידי CEFC China Energy.
בסיום הפגישה, הו ביקש להיפגש לבד עם האנטר ביידן, לדברי הדוד ג'ים.
לפי ג'ים, "הו אמר, 'אפשר לשאול את האנטר, אתה יודע, לחצי שעה? אנחנו הולכים לחדר הסמוך'".
CEFC שילמה להאנטר מיליון דולר כדי לייצג את הו, אולם נראה שהאנטר לא ביצע עבודה משפטית ממשית בשמו של הו.
לפי רישומי בית המשפט, ממשלת ארה"ב עקבה אחרי הו תחת צו FISA מכיוון שחשדו בו כי הוא סוכן אפשרי של ממשלה זרה.
(ביידן הבן מימין, והו משמאל)
ג'ים ביידן גם תיאר כיצד CEFC נכנסה 'לתוך המסלול' של משפחת ביידן - וסיפר לחוקרי הקונגרס שאביו של אחד מחבריו לכיתה של בתו של האנטר יצר קשר עם ביידן בנוגע לעבודה עם CEFC.
האיש, סקוט אוה, נתן להאנטר טבעת יהלום לאחר שפנה אליו באוקטובר 2015 כדי לדון ב"הזדמנויות השקעה" הקשורות ל-CEFC.
בינתיים, מקורב עסקי לשעבר של האנטר ביידן חשף בהודאה שמסר בבית כלא כי הבן הראשון תר אחר כ-5 מיליון דולר מהאוליגרך האוקראיני הנמלט דמיטרי פירטש כדי לנסות ולבטל כתב אישום אמריקאי נגדו - וזאת בזמן שאביו ג'ו ביידן היה סגן הנשיא.
הגילויים לאחר הידיעה כי האנטר למעשה לא עבד בשום פרוייקט אמיתי עבור החברה. למעשה, כמו שהתרחש במקרה של חברת בוריזמה, נראה כי ארגונים זרים, שלא אחת קשורים לממשלות זרות, ביקשו לבצע שירותים עסקיים דרך משפחת ביידן.
בעבר העיד בנושא עד מפתח בשם טוני בבלינסקי, שעבד ביחד עם האנטר כשותף בחברת ייעוץ פרטית שהקימו לצורך קבלת הממון מסין, וגם ממספר חברות אחרות באוקראינה, רומניה, ואזרבייז'ן.
בבלינסקי טען כי אביו של האנטר ג'ו היה למעשה צד אחורי במהלך תחלופות עסקיות שבוצעו בין הצדדים, וכי למעשה 'צלו ריחף מעל המיזם' באופן דומיננטי.
כמו כן נחשף באחרונה כי האנטר נהג להעביר לאביו תשלומים ישירים באפליקציות 'דלת אחורית' - תשלומים של עשרות אלפי דולרים ויותר.
במקביל, החקירה המיוחדת שהקימה ועדת משנה רפובליקנית שקמה בקונגרס כדי לחקור את החשדות עושה את פעולתה, ולמעשה זימנה מספר עדי מפתח מאז, כולל עובדיו של האנטר ביידן, האנטר עצמו, וכמובן האח ג'ים.
בשלב מסוים הרפובליקנים בבית אף פתחו בחקירת הדחת כנגד הנשיא, אך זו לא התקדמה כפי שרצו בצל דיוני התקציב לשנת 2024 בקונגרס האמריקאי וסוגיות אחרות שתפסו את מרבית תשומת הלב של הבית כגון משבר ההגירה, ובעיית האינפלציה.
אף הנשיא לשעבר טראמפ הפסיק באופן פעיל להתייחס לשאלת החשדות העומדות בפני המשפחה הראשונה וזאת לאחר שבשנת 2020 חודש לפני הבחירות עם חשיפת המחשב הנייד של ביידן, הפך טראמפ את הנושא לאחד מ"נקודות המכירה" המרכזיות של הקמפיין שלו.
לגבי האנטר עצמו, הוא כבר זומן להופיע בפני הועדה המיוחדת שהוקמה לחקר עסקיו בבית הנבחרים, אך בשל העובדה שלא שיתף פעולה באחד הדיונים שנערכו על רצפת הבית הפך לנאשם בביזוי הקונגרס.
לא ברור אם הרפובליקנים ינסו להמשיך עם אישומים אלה הלאה.