ממשל ביידן הטיס לפחות 320,000 מהגרים לתוך שטח ארצות הברית במאמץ לצמצם את מספר המעברים הנעשים בגבול הדרומי, כך לפי החוקר טוד בנסמן מהמרכז האמריקאי לחקר ההגירה.
"התוכנית המדוברת היא אולי החידתית והפחות מוכרת של ממשל ביידן הנעזר באפליקציית CBP One אך היא אחראית לייבוא של כמעט 320,000 מהגרים בלתי חוקיים לארצות הברית מאז החלה בסוף 2022", כתב בנסמן בדו"ח שמעורר זעזוע בצד השמרני של המפה הפוליטית.
שירות המכס והגנת הגבולות (CBP) סירב בתחילה לחשוף מידע אודות הטיסות שנעשו באמצעות שימוש באפליקציית CBP One.
"תחת תוכניות השחרור המפוקפקת מבחינה משפטית, בלתי-חוקיים שאינם יכולים להיכנס באופן חוקי למדינה משתמשים באפליקציית CBP One כדי להגיש בקשה לאישור ולשחרור הומניטרי זמני משדות התעופה".
"תוכנית השחרורים על תנאי מאפשרת תקופה של כשנתיים שבה מוקנה מעמד חוקי לנוסע ובמהלכן מבוגרים זכאים לקבל הרשאת עבודה", טוען בנסמן.
הטיסות הביאו לכך שמהגרים בלתי חוקיים הוצבו בלפחות 43 ערים אמריקאיות מינואר עד דצמבר 2023.
על פי תנאי השחרור שלהם, מותר להם להישאר בארה"ב למשך כשנתיים בלי לזכות למעמד חוקי, ובינתיים לקבל גם אישור עבודה.
ממשל ביידן סירב בתחילה לחשוף לאילו שדות תעופה הוטסו חסרי המסמכים, אך מה שבטוח הוא שככל הנראה קרוב לאלף טיסות שכאלה בוצעו.
בתגובה לדו"ח, כתב אילון מאסק ב-X: "זו בגידה! הכנסת מספרים עצומים של בלתי חוקיים היא הסיבה לכך שהמזכיר מאיורקס הודח על ידי בית הנבחרים".
מאסק הוסיף "הם מייבאים בוחרים. זו הסיבה שקבוצות בשמאל הקיצוני נלחמות כל כך קשה לעצור את דרישות זיהוי הבוחרים, במסווה האבסורדי של הגנה על זכות ההצבעה".
Treason indeed! Ushering in vast numbers of illegals is why Secretary Mayorkas was impeached by the House.
— Elon Musk (@elonmusk) March 5, 2024
They are importing voters. This is why groups on the far left fight so hard to stop voter ID requirements, under the absurd guise of protecting the right to vote. https://t.co/WhtVFyS6sa
מאסק גם טען כי האיום על הביטחון הלאומי שמציבה התוכנית יוצר "סבירות גבוהה שהבסיס הונח למשהו הרבה יותר גרוע מה-11 בספטמבר".
This administration is both importing voters and creating a national security threat from unvetted illegal immigrants.
— Elon Musk (@elonmusk) March 5, 2024
It is highly probable that the groundwork is being laid for something far worse than 9/11. Just a matter of time. pic.twitter.com/kuilPxAvv3
רבים מהמהגרים שממשל ביידן הטיס הגיעו למדינת ניו יורק ולמסצ'וסטס.