כמעט 50 מבלים שהיו בטראומה לאחר ששרדו את מתקפת הטרור של חמאס בפסטיבל המוזיקה נובה מתו בהתאבדות בששת החודשים האחרונים מכיוון שלא הצליחו להתמודד עם הטרגדיה, כך חשף אחד מניצולי הטבח במהלך יום שלישי.
"מעט אנשים יודעים, אבל היו כמעט 50 התאבדויות בקרב ניצולי נובה. המספר הזה, שהיה נכון לפני חודשיים, אולי גדל מאז", אמר ניצול הפסטיבל, גיא בן שמעון, בשימוע פרלמנטרי בוועדה לביקורת המדינה העוסקת בטיפול בניצולי ה-7 באוקטובר. בן שמעון הדגיש כי רבים מחבריו שנמלטו מהטבח לא הצליחו להתאושש ממה שהם היו עדים לו.
"יש הרבה ניצולים שנאלצו להתאשפז בכפייה בגלל מצבם הפסיכולוגי. החברים שלי לא יוצאים מהמיטה, גם אני לא", אמר.
"אני כמעט ולא מסוגל לעשות כלום. הייתי צריך להשיג כלב שיעזור לי לשרוד בחיי היומיום".
"המטרה של כולנו היא לחזור לעבוד ולתפקד כרגיל, אבל אנחנו לא יכולים לעשות את זה בלי עזרה מספקת", הוסיף בן שמעון.
הדיון התמקד בכשלים לכאורה של גורמים ממלכתיים בטיפול בניצולי מתקפת החמאס.
תלונות הוגשו למחוקקים בשל מגוון קשיים, בעיקר ביורוקרטיים, שאיתם התמודדו הניצולים בקבלת הכרה ראויה וטיפול ראוי בהפרעת הדחק הפוסט-טראומטית שלהם.
"למה אני צריכה להוכיח כל הזמן את מה שחוויתי? למה אני נאלצת לחזור לפרטים של מה שחוויתי כדי שיאמינו לי?" ניצולה נוספת, נעמה איתן, סיפרה בדיון.
"השתתפתי במחקר שניטר את הדופק שלי ופרמטרים נוספים וחשף עד כמה הבריאות שלי גרועה. אני ישנה בממוצע שעתיים בלילה. כל בוקר בשעה 7, אני משחזרת את ברגעים שבהם הסתתרתי בשיחים עם מחבלים שעוברים לידי. אני כבר לא יכולה לזוז לבד, אני צריכה ליווי כל הזמן", אמרה.
משרד הבריאות אמר כי אין בידיו מידע המאשש את הטענה בדבר ההתאבדויות המרובות של ניצולי הטבח.
במהלך הטבח בפסטיבל נובה במדבר נרצחו כ-364 בני אדם.
כ-600,000 ישראלים ממתינים כעת לתמיכה פסיכולוגית מאז ה-7 לאוקטובר על פי דיווח של ערוץ i24NEWS, תוך ציטוט מחקרים עדכניים.