תושב מיזורי עומד בפני אישום ברצח ממדרגה שנייה לאחר שחנק למוות את אשתו במיטת בית חולים בסוף השבוע שעבר, כך הודיע התובע של מחוז ג'קסון, ג'ין פיטרס בייקר.
על פי רישומי בית המשפט, רוני וויגס הודה כי רצח את אשתו אשר הגיעה לבית החולים לצורך דיאליזה.
ביום שישי, ה-3 במאי, קצת לפני השעה 23:30, קצין במדים שעבד בבית חולים הגיב לקריאה ביחידה לטיפול נמרץ.
על פי החשד, וויגס נשמע על ידי איש צוות רפואי אומר: "עשיתי את זה, הרגתי אותה, חנקתי אותה".
עד נוסף בזירה הצביע על אדמומיות בצד שמאל וימין של צוואר הקורבן ובגרונה.
צוות בית החולים הצליח להחזיר את הדופק של האישה, אך החולה המאושפזת כבר עברה למעשה מוות מוחי והצוות הרפואי החל בהכנות לקצירת איבריה.
התובעים מסרו כי וויגס הודה כי חנק אותה וכיסה את אפה ופיה כדי למנוע ממנה לצרוח. הוא סיפר כי הסיבה לרצח אשתו היא בגלל שהיה מדוכא ולא יכל לטפל בה או לעמוד בהוצאות הרפואיות הגדולות. וויגס גם אמר לכאורה לשוטרים כי ניסה להרוג את אשתו כבר פעמיים בעבר בזמן שאושפזה בבית החולים וכי כאשר ניסה לעשות זאת בפעם הקודמת כשהיתה רעייתו במתקן שיקום על רקע בעיותיה הרפואיות - חש כי הוא אינו מסוגל להמשיך עד הסוף במעשה.
וויגס אף הודה באופן מצמרר כי אשתו התעוררה בפעם אחרת ואמרה לו לא לעשות זאת שוב, כך לפי מסמכי בית המשפט.
הוא הופיע השבוע לראשונה בפני שופט ודמי השחרור בערבות שלו נקבעו על סכום של כ-250,000 דולר לשחרורו.