מדינת נאט"ו עם הצבא השני בגודלו בברית הודתה זה עתה בסיוע לארגון טרור.
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, הודה בהצהרה גלויה באופן מפתיע כי טורקיה מטפלת כיום ביותר מ-1,000 אנשי חמאס בבתי חולים שונים ברחבי המדינה.
בדברים הדגיש כי טורקיה אינה רואה בהם טרוריסטים, אלא כחלק מ"תנועת התנגדות" נגד ישראל.
מפתיע גם שהודאה כזו, שבוודאי תכעיס בעלות ברית מערביות אחרות, הגיעה כשראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטקיס היה בביקור רשמי אצל ארדואן בעיר הבירה אנקרה.
"חמאס הוא ארגון התנגדות שאדמותיו נכבשו מאז 1947, והוא הגן על אדמותיו לאחר הכיבוש", אמר ארדואן, וסתר את השקפתה של יוון על הארגון הנלחם כעת בישראל.
"אני לא רואה בחמאס ארגון טרור. להיפך, אני רואה בחמאס אנשים שנאבקים כדי להגן על אדמתם ועל בני עמם", הוסיף ארדואן.
במסיבת עיתונאים אמר ארדואן שהוא עצוב מההשקפה היוונית הרואה בחמאס ארגון טרור.
"יוון וטורקיה אינן יכולות להסכים בכל הנושאים הקשורים למלחמה בעזה, אך הן יכולות להסכים שהאלימות חייבת להסתיים ויש צורך בהפסקת אש ארוכת טווח", אמר ראש ממשלת יוון מיצוטקיס.
"בואו נסכים לא להסכים", אמר מיצוטקיס, כשהשיב לארדואן.
ארדואן אמר בשלב מסוים לעמיתו היווני כי לארגוני הטרור "לא אמור להיות מקום בעתיד האזור" וכי יש "אחדות גוברת" בעניין זה, אך טורקיה חלוקה בהגדרה זו בכל הנוגע לחמאס.
אבל, הסביר ארדואן, "אנחנו מסכימים שמבצע קרקעי ברפיח יהיה בלתי מתקבל על הדעת".
מאז החלה מלחמת עזה בעקבות מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר, ארדואן הפך למבקר מתמיד של ישראל ושל ראש הממשלה נתניהו באופן אישי.
טורקיה גם חתכה את קשרי הסחר עם ישראל בגלל מה שהיא כינתה "הטרגדיה ההומניטרית ההולכת ומחריפה" המתרחשת כעת.
ישראל בתורה האשימה את ארדואן בהיותו "דיקטטור".
באשר לטיפול בג'יהאדיסטים בבתי חולים, הדבר קרה גם במהלך המלחמה בסוריה, אבל במקרה הזה ישראל נתנה בשלב מסוים סיוע רפואי לחמושים הנלחמים נגד אסד על אדמתה.
חלקם היו קשורים בעקיפין אף לאל-קאעידה.