אנשי קבוצה סלאפית מוסלמית בגרמניה טוענים לצנזורה לא הוגנת לאחר שהוטלו תנאים מחמירים קריאה להקמת ח'ליפות בגרמניה ועל רטוריקה אנטישמית...
BREAKING:
— Visegrád 24 (@visegrad24) May 12, 2024
3000 Islamists took to the streets of Hamburg today.
The Salafist organization “Muslim Interaktiv” and the protesters called for German law to be replaced with Sharia Law and for the Caliphate to be established in place of the German state.
�� pic.twitter.com/KEqf9Gh9Oi
אלפי אסלאמיסטים יצאו בשבת שוב לרחובות העיר המבורג בשל מה שהמארגנים כינו "הגנה על ערכי האסלאם" מול הפחדה פוליטית וצנזורה תקשורתית.
המחאה אורגנה על ידי קבוצה שנחקרת על ידי סוכנות הביון הפנימית של המבורג בגין "קיצוניות".
הקבוצה טענה בחשבונות המדיה החברתית שלה שיותר מ-6,000 מוסלמים השתתפו במחאותיה, אם כי הערכות המשטרה מעמידות את הנתון קרוב יותר ל-2,300.
ההפגנה באה כתגובה לניסיונות האחרונים של פוליטיקאים גרמנים להגביל את פעילותם לאחר שהצעדה האחרונה שערכו בעיר הנמל עוררה זעם על רקע הקריאות לגרמניה להפוך לח'ליפות על פי חוק השריעה, והשמעת סיסמאות אנטישמיות. הקבוצה הקיצונית המכונה 'אינטראקטיב מוסלם' טענה כי היא רוצה "להוות דוגמה" להגנה על "זהות אסלאמית", וטענה כי הדרישה ממוסלמים "להתחייב לערכי המערב" היא "שקר השנה".
ההפגנה שלהם לבסוף הותרה בתנאים מחמירים, שכללו איסור על רטוריקה אנטישמית, על קריאות להקמת ח'ליפות, ועל הסתה או שנאה. המארגנים כינו את התנאים "מדכאים" וחשפו כי ביקשו ייעוץ משפטי כדי להילחם בגזרה.
בתוך כך, לאחר המחאה השנויה במחלוקת שנערכה בחודש שעבר, שרת הפנים הפדרלית של גרמניה, ננסי פאסר, גינתה את ההפגנה למרות שהיא זאת שבעבר יזמה מדיניות גבולות פתוחים אשר עודדה מיליוני מוסלמים להגיע לגרמניה.
"קשה לשאת הפגנה איסלאמיסטית מהסוג הזה ברחובות שלנו", אמרה ל-Tagesspiegel.
היא גם סיפרה לעיתון Funke בשבוע שעבר כי התנאים החדשים שהוטלו על פעילות הקבוצה המוסלמית העניקו למשטרה כוח רב יותר להתערב ולפזר את המשתתפים במידת הצורך.
"כל מי שמעדיף לחיות בח'ליפות, ולכן בתקופת האבן, מתנגד לכל מה שגרמניה מייצגת. אנחנו מגנים על החוקה שלנו - באמצעות החוקה שלנו", אמרה.