סקר שנערך על ידי 'ניוזוויק' מצא שדור ה-Z תומך בנישואים בין קטינים, כאשר 57 אחוזים אמרו שהם יתמכו במאמצים של 'האיגוד האמריקאי לחירויות האזרח' וארגון Planned Parenthood להתנגד לאיסורי נישואי קטינים.
בהשוואה לדור ה'בייבי בום' באופן ספציפי, האמונה של דור ה-Z שנישואי קטינים צריכים להישאר חוקיים ברחבי המדינות הייתה משמעותית, כאשר רק 17 אחוז מהדור המבוגר חשבו כך.
הסיבות לתמיכה של דור ה-Z עשויות להיות מבלבלות לחלקים אך יכולות להיראות הגיוניות בהקשר הרחב יותר שדור ה-Z היו ילדים לא מזמן (ורבים מהם עדיין), כך שהם היו רוצים שמי שמתחת לגיל 18 יהיה להם יותר חופש תחת החוק.
עם זאת, לפי היועץ המשאבי האנושי והמומחה לדורות בריאן דריסקול, זה עדיין "מדאיג מאוד" שדור ה-Z מרגיש כך.
"תוצאות הסקר המפתיעות עשויות לשקף חוסר מודעות להשלכות החמורות של נישואי קטינים", דריסקול אמר ל'ניוזוויק'. "הם עשויים להיות מוטעים או מושפעים מסיפורים שקריים שמציגים התנגדות לאיסור כזה כנושא של חופש אישי או מסורת תרבותית".
ברחבי המדינה, נישואי קטינים עדיין מוכרעים בעיקר על ידי מחוקקי המדינה. רבות המדינות לא מכתיבות דרישת גיל מינימלי לנישואין, וחלק מהמדינות דורשות רק אישור מאפוטרופוס וצו בית משפט.
למרות היעדר איסורים על נישואי קטינים ברחבי המדינה, האו"ם הגדירה נישואי קטינים כהפרת זכויות אדם.
לפי מרתה ביילי, פרופ' למשפטים באוניברסיטת קווינ'ס בקנדה, הסיבות שבגללן שני הארגונים הנ"ל מתנגדים לאיסור על נישואי ילדים הן מורכבות יותר. בעיקר, הם מחפשיפ לסיים כל הגבלה על אוטונומיה של ילדים מכיוון שזה עלולות להוביל להגבלות על היכולת של קטינים לבצע הפלות.
"דור ה-Z חסר סבלנות לכל הגבלה על בחירה אישית", אמרה ביילי ל'ניוזוויק'.