מדינת ניו יורק תחייב מלונות לוותר על בקבוקונים קטנים המכילים מוצרי "פינוק לאורחים" כמו שמפו וקרם גוף.
ההחלטה מגיעה במסגרת הצעת חוק שאושרה באספה של ניו יורק, שמטרתה להפחית את האשפה.
החל מה-1 בינואר 2025, מלונות עם יותר מ-50 חדרים לא יוכלו לספק בקבוקונים מתחת ל-350 מ"ל, כך לפי אתר האינטרנט של מחלקת שימור הסביבה.
(צילום: Getty Images)
החוק, שהוצג לראשונה ב-2019, מגדיר "מוצר טיפוח אישי לאורחים" כ"מוצר המסופק על ידי מלון ומיועד להימרח או להשתמש על גוף האדם או חלק ממנו לצורך ניקוי", כך נאמר בחוק.
החוק אומר שמלונות שיפרו את ההגבלה יקבלו תחילה אזהרה עם 30 ימים ל"תיקון העבירה". אם גם אחרי זה ייכשל בלעמוד בחוק, המלון "יהיה חייב למדינה קנס אזרחי של 250 דולר".
בית האירוח יקבל 30 ימים נוספים, שאם גם אחריהם ימשיך לספק בקבוקוני שמפו, מרכך ועוד – הקנס יקפוץ ל-500 דולר.
חלק מהמלונות הגדולים כבר התחילו לעשות התאמות.
"אנחנו מתמקדים זמן רב בתוכנית הפינוקים שלנו, עוברים מבקבוקונים קטנים לבקבוקים גדולים יותר עם משאבה בראש, כחלק מהתחייבותנו להפחתת פסולת פלסטיק", אמר דובר מלונות Marriott.
הצעד ישפיע תחילה על מלונות גדולים, אך החל משנת 2026 כל המלונות בניו יורק יהיו חייבים לעקוב אחר החקיקה הזו.
החוק היה אמור להיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2023, אך לוביסטים של תעשיית המלונאות דחפו לדחייה כדי שצוות המלון יוכל להשתמש בבקבוקים שנותרו במלאי.