סקר של כמעט 8,000 יהודים שהוגדרו ככאלה החיים ב-13 מדינות אירופאיות, מצא כי 96% מהמשיבים אמרו שהם נתקלים באנטישמיות בחיי היומיום שלהם – זאת גם לפני המלחמה בעזה.
הקהילה היהודית באירופה נתקלת ב"גאות עולה של אנטישמיות", עם הסכסוך במזרח התיכון "משחית" את ההתקדמות שנעשתה במאבק נגדה, אמרה מנהלת סוכנות זכויות היסוד של האיחוד האירופי, סירפה ראוטי.
היא הוסיפה כי העלייה באנטישמיות מסכנת את הצלחתה של האסטרטגיה הראשונה אי פעם של האיחוד האירופי למאבק בבעיה, שהתקבלה ב-2021.
(צילום: רויטרס)
כ-37% מהמשיבים אמרו שהם נרדפו במהלך השנה האחרונה. סך הכל 4% מהמשיבים אמרו שהם חוו תקיפות פיזיות אנטישמיות ב-12 החודשים שלפני הסקר - כפול מהמספר שנרשם ב-2018, הפעם האחרונה שבה נערך הסקר.
רוב המשיבים אמרו שהם דואגים לביטחונם האישי (53%) ולביטחון משפחתם (60%).
שמונים אחוז מהיהודים שנשאלו אמרו שהם מרגישים שהאנטישמיות החמירה בשנים האחרונות, עם הסטריאוטיפים השליליים הנפוצים ביותר המאשימים יהודים ב"החזקת כוח ושליטה על כספים, תקשורת, פוליטיקה או כלכלה".
כ-76% מהמשיבים דיווחו שהם מסתירים את זהותם היהודית "לפחות לעיתים", ו-34% אמרו שהם ממנעים מאירועים או מקומות יהודיים "כי הם לא מרגישים בטוחים", לפי הדוח.
כ-60% מהנשאלים אמרו שהם לא מרוצים ממאמצי ממשלתם הלאומית למאבק באנטישמיות.
יותר ממחצית המשיבים הצהירו שהם חושבים שביקורת על ישראל היא "כנראה אנטישמית".
הסקר כיסה 13 מדינות באיחוד האירופי, שבהן מתגוררים 96% מאוכלוסיית היהודים בבלוק: אוסטריה, בלגיה, הרפובליקה הצ'כית, דנמרק, צרפת, גרמניה, הונגריה, איטליה, הולנד, פולין, רומניה, ספרד ושוודיה.
בצרפת, 74% מהיהודים הרגישו שהסכסוך השפיע על תחושת הביטחון שלהם, השיעור הגבוה ביותר בין המדינות שנבדקו.