הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מחצית ממקרי המוות מסרטן – ניתנים למניעה
ממצאי המחקר המצמררים מראים כי מאות אלפי מקרי סרטן יכלו להימנע על ידי שינוי גורמי הסיכון שניתנים למניעה – בעיקר עישון, אבל גם אלכוהול, עודף משקל ועוד

4 מתוך 10 מקרי סרטן – וחצי מכלל מקרי המוות מסרטן בקרב מבוגרים בארצות הברית, יכלו להימנע. כך עולה ממחקר חדש שהמחברים מדגישים כיצד הממצאים מדגימים את הצורך הדחוף בפעולות יעילות יותר וגישה בריאותית מונעת.

בערך 1.8 מיליון מקרי סרטן חדשים מאובחנים בארה"ב בכל שנה, עם כ-600,000 מקרי מוות, לפי האגודה האמריקאית לסרטן. סרטן יכול להשפיע על כל אחד, אך הסיכון שלנו לפתח את המחלה יכול לעלות באופן משמעותי על ידי מספר גורמים סביבתיים ואורח חיים.

כעת, מחקר חדש מטעם האגודה לסרטן חשף כי מאות אלפי מקרי סרטן יכלו להימנע על ידי שינוי גורמי סיכון שניתן לשנותם.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

הצוות השתמש בנתונים מייצגים לאומיים כדי להעריך את החלק של מקרי סרטן ומקרי מוות שניתן לייחס לגורמי סיכון שניתן לשנותם, כולל עישון, עישון סיגריות פסיבי, עודף משקל גוף, צריכת אלכוהול, תזונה לקויה, חוסר פעילות גופנית, קרינת אולטרה סגול (UV) והידבקות בווירוסים הידועים כגורמים לסרטן, כמו HPV.

בסך הכל, התוצאות שלהם הראו שבשנת 2019, 713,340 מקרי סרטן ו-262,120 מקרי מוות מסרטן במבוגרים מעל גיל 30 בארה"ב יכלו להיות מיוחסים לגורמי סיכון שניתן לשנותם ולכן להימנע מהם.

עישון סיגריות היה בלי ספק הגורם הגרוע ביותר, תרם ל-56 אחוז מכלל מקרי הסרטן שניתן היה למנוע בגברים ו-39.9 אחוז בנשים.

"למרות ירידות משמעותיות בשכיחות העישון במהלך העשורים האחרונים, מספר מקרי המוות מסרטן הריאה הניתנים לייחוס לעישון סיגריות בארצות הברית מדאיג", אמר פרהאד איסלמי, מנהל מדעי בכיר של מחקר פערים בסרטן באגודה לסרטן והמחבר הראשי של הדוח.

לאחר עישון סיגריות, עודף משקל גוף היה מספר 2, עם תרומה של 7.6 אחוז, אחריו צריכת אלכוהול ב-5.4 אחוז וקרינת UV ב-4.6 אחוז.

סוגים מסוימים של סרטן היו סבירים יותר להיגרם על ידי גורמי סיכון שניתן לשנות, עם 100 אחוז ממקרי סרטן הצוואר, 80 אחוז מהמלנומה ו-99 אחוז מסרטני הריאות שניתן היה להימנע מהם. לעומת זאת, רק 4.9 אחוז ממקרי סרטן השחלות היו סבירים להיות מושפעים מגורמי סיכון שניתן לשנות.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE