חלק מהמעסיקים במגזר הפרטי והציבורי מבטלים את דרישות התואר האקדמי למשרות מסוימות, בזמן שצעירים רבים בארה"ב תוהים לגבי הצורך בהשכלה הגבוהה, כך מראה סקר חדש.
המעבר משקף את כך שיותר מנהלי הגיוס מעדיפים כישורים על פני השכלה, ומעריכים מועמדים על פי היכולות והניסיון המעשי שלהם, במקום על פי התארים שברשותם.
אחת מכל שלוש חברות בארה"ב הסירו את דרישות התואר הראשון מחלק מהמודעות למשרות השנה, כך לפי נתונים חדשים שפורסמו על ידי חברת Intelligent, חברה להכנה ללימודים אקדמיים.
החברה סקרה 750 עסקים אמריקאים באינטרנט בחודש יוני ובדקה לגבי דעותיהם על תארים אקדמיים. 25% חברות נוספות אמרו שיש להן תוכנית להסיר את דרישות התואר הראשון עד לשנת 2025.
המהלך נובע חלקית מכך שיותר מעסיקים מזהים שרבים מהמועמדים הפוטנציאליים בוחרים שלא ללכת ללימודים אקדמיים מכיוון שזה לא נגיש מבחינה כלכלית או מכיוון שהם מאמינים שירכשו יותר כישורים מעשיים בשוק העבודה, בניגוד לכיתה.
"באופן מסורתי, הרבה תפקידים דרשו תואר ארבע שנתי מכיוון שהיה נפוץ יותר ללכת ללימודים אקדמיים. אך כעת, בשל עליית העלויות, פחות אנשים הולכים, והמעסיקים מתחילים להבין שיש בריכת מועמדים גדולה ומגוונת יותר מאשר רק אנשים עם תואר ארבע שנתי", אמר היו נגויין, יועץ החינוך ופיתוח הקריירה הראשי ב-Intelligent.
"העדר תואר לא אמור לפסול אותם מלהגיש מועמדות למשרה שהם יכולים להצליח בה".
כמו כן, נגויין הוסיף שהחזקת תואר אקדמי לא בהכרח מתורגמת להצלחה במקום העבודה, במיוחד בתחומים שמשתנים במהירות כמו טכנולוגיה, שבהם המידע והכישורים שנלמדים בבית הספר יכולים להתיישן מהר.
זהו אחד התחומים המובילים שבהם נגויין אומר שמעסיקים מתחילים להעריך מועמדים על פי מדדים אחרים, כמו ניסיון בעבודה, או תעודות המעידות שהם השיגו מיומנות בכישור מסוים כמו קידוד מחשבים.